Az egyes ATM-üzemeltetőkön múlik, hogy beépítik-e a szolgáltatást, így nem valószínű, hogy a Hyosung mind a 175 000 ATM-je támogatni fogja a BTC-vásárlást.

Hyosung America elérhetővé teszi a Bitcoin vásárlási alkalmazást 175,000 ATM-hez

A Hyosung America partnerségi megállapodást kötött a DigitalMint cash-to-crypto szolgáltatóval, amely lehetővé teszi a Bitcoin (BTC) vásárlást a cég 175 000 ATM-jében az Egyesült Államokban.

A digitalMint a saját BTC és Litecoin (LTC) fizetési felületei, például ATM-ek, banki átutalások és pénztárgépek mellett olyan szoftveres API integrációkat is kínál, amelyek lehetővé teszik a kiskereskedők vagy ATM-üzemeltetők számára, hogy BTC-t értékesítsenek gépeiken keresztül.

A kedden bejelentett üzlet részeként a Hyosung America a DigitalMint kriptovásárlási szolgáltatásait hozzáadja a cég ATM-jeihez készülő API-alapú alkalmazásboltjához.

Azonban az adott ATM-üzemeltetőn múlik majd, hogy be kívánja-e építeni a DigitalMint szolgáltatásait vagy sem, ami azt jelenti, hogy nem várható, hogy a Hyosung 175 000 ATM-ének többsége valóban támogatni fogja a BTC-vásárlást.

A Hyosung America CMO-ja, Brad Nolan kijelentette, hogy az API-alapú alkalmazásbolt nem csak az ATM-üzemeltetők számára kínál majd lehetőséget a BTC értékesítésére, hanem számos új szolgáltatást is elérhetővé tesz:

Az alkalmazásbolt segítségével bármely, a kiskereskedelmi szoftverplatformunkat használó ATM-üzemeltető előfizethet és letölthet olyan alkalmazásokat, mint például a DigitalMint, hogy az ATM-ek többre legyenek képesek – új bevételi forrásokat teremtve az üzemeltetők és a partner kiskereskedők számára.

A Hyosung America ATM-hálózatának méretéből adódóan jelentős ügyfélkörrel lehet számolni a DigitalMint szolgáltatásai tekintetében. Nem világos azonban, hogy a duó tervezi-e további együttműködések elindítását, tekintve, hogy a DigitalMint mindössze két kriptoeszközhöz kínál vásárlási szolgáltatásokat.

A Hyosung America a dél-koreai Hyosung, Inc. észak-amerikai leányvállalata, és azt állítja, hogy az Egyesült Államokban a „legnagyobb ATM-szolgáltató”. A vállalat ezen kívül eddig nem tett említésre méltó lépéseket a kripto területén, de mivel egy API-alapú alkalmazásbolton dolgozik, további kriptopartnerségek is létrejöhetnek.

A Coin ATM Radar adatai szerint ebben a hónapban az Egyesült Államokban jelenleg 33 772 Bitcoin ATM van telepítve, így ez az ország rendelkezik a legtöbb BTC ATM-mel a világon. Ezzel szemben a második helyen álló Kanadában mindössze 2438 BTC ATM van telepítve, míg az egész világ összesített száma 38 430 darab.

A Coin ATM Radar adatai arra utalnak, hogy a kripto-barát ATM-ek iránti érdeklődés csökkenőben van, a Cointelegraph június 5-én arról számolt be, hogy a globális Bitcoin ATM-ek telepítése májusban rekordalacsony szintre esett, mindössze 202 darabra, ami 2019 óta nem látott mélypontot jelent. Júniusra azonban a szám újra 714 körülire emelkedett. A szám azonban még mindig messze van a 2021 augusztusában regisztrált 2037-es, minden idők legmagasabb számától.

Kategóriák: Hírek