„Képes lennél pl. NFT-t küldeni a vitalik.eth címre anélkül, hogy rajtam (az új tulajdonoson) kívül bárki láthatná, ki az új tulajdonos” – mondta az Ethereum társalapítója.

Vitalik Buterin rejtett címeket javasol az anonim NFT-k tulajdonosainak

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin felvetette, hogy létezhet egy „alacsony technológiai szintű megközelítés” az adatvédelmi funkciók beépítésére a nonfungible token (NFT) tranzakciókba.

Egy hétfői bejegyzésben az Ethereum kutatási csatornáján Buterin arra utalt, hogy a Merkle-fák és a Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Arguments of Knowledge, azaz a zk-SNARK-ok egy bonyolultabb módszer az ERC-721 tokenek titkos címzéséhez, ugyanakkor egy saját megoldást javasolt. Az Ethereum társalapítója ehelyett azt javasolta, hogy az okosszerződés-tárcák tartalmazhatnának egy olyan módszert, amely lehetővé teszi a küldő számára, hogy lényegében álcázza a címét a harmadik felek elől.

„Képes lennél pl. elküldeni egy NFT-t a vitalik.eth címre anélkül, hogy rajtam (az új tulajdonoson) kívül bárki láthatná, ki az új tulajdonos” – mondta Buterin.

Buterin azt állította, hogy ezzel a módszerrel a küldőnek „elegendő ETH-t kell biztosítania ahhoz, hogy 5-50 alkalommal fizethessenek díjat” az átutalási láncon keresztül. Hozzátette azonban, hogy „talán van egy jobb általános megoldás, amely valamilyen módon speciális keresőket vagy blokképítőket foglal magában”.

A blokkláncon a félig anonimitás és az átláthatóság közötti egyensúly megtalálása sokak számára kihívást jelentett a kriptotér folyamatos növekedésével. Januárban a Cointelegraph arról számolt be, hogy voltak olyan esetek, amikor a felhasználók IP-címeket loptak el az NFT piactérről, az OpenSea-ról, valamint a MetaMaskról.

Buterin augusztus 7. vasárnaptól augusztus 14. vasárnapig tart előadást a Korea Blockchain Week-en.

forrás

Kategóriák: Hírek