A kriptós Twitter-felhasználó FatManTerra elmagyarázta, hogy a hamis befektetési sémát arra használták, hogy megleckéztessék az embereket azzal kapcsolatban, hogy ne fektessenek vakon kriptósémákba, amelyeket influencerek reklámoznak.

"Túl könnyű" - A kriptokutató által létrehozott hamis Ponzi órák alatt 100 ezer dollárt gyűjtött

A kripto influencer FatManTerra azt állítja, hogy több mint 100 000 dollár értékű bitcoint (BTC) gyűjtött össze kripto befektetőktől egy befektetési programban, amelyről később kiderült, hogy hamis.

A kriptokutató elmondta, hogy a hamis befektetési programot kísérletképpen hozta létre, és hogy megleckéztesse az embereket azzal kapcsolatban, hogy ne kövessék vakon az influencerek befektetési tanácsait.

A Twitteren mintegy 101 100 követője van, és leginkább arról ismert, hogy a Terra egykori támogatója, most viszont aktívan felszólal a projekt és az alapító Do Kwon ellen, miután májusban 40 milliárd dollár értékű összeomlás történt.

Egy hétfői tweetben FatManTerra azt mondta követőinek, hogy „hozzáférést kapott egy magas hozamú BTC-farmhoz” egy meg nem nevezett alaptól, és azt mondta, hogy az emberek üzenhetnek neki, ha be akarnak szállni a hozamfarmolási lehetőségbe.

Kimaxoltam, amit tudtam, így maradt egy kis maradék allokáció, és gondoltam, továbbadom – elsőbbséget kapnak az UST áldozatai. Bővebb részletekért küldjetek üzenetet ha érdekel.

– írta

Bár a posztra rengeteg negatív reakció érkezett az emberektől, akik átverésnek nevezték, FatMan elmondta, hogy így is több mint 100 000 dollár értékű BTC-t sikerült összegyűjtenie az első posztból a Twitteren és a Discordon két óra alatt.

Egy keddi tweetben FatManTerra elárulta, hogy a befektetési terv végig hamis volt, és „figyelemfelkeltő kampánynak” nevezte, hogy megmutassa, milyen könnyű átverni az embereket a kriptoiparban egyszerű hívószavakkal és nagy befektetési hozamokat ígérve:

Miközben rengeteg hívószót használtam, és nagyon meggyőző színjátékot adtam elő minden platformon, ügyeltem arra, hogy a befektetési részleteket szándékosan homályban tartsam – nem neveztem meg az alapot & nem írtam le a kereskedési módot – senki sem tudta, honnan származik a hozam. De az emberek mégis befektettek.

Egyértelmű, határozott üzenetet szeretnék küldeni mindenkinek a kriptovilágban – bárki, aki ingyen pénzt kínál, hazudik. Egyszerűen nem létezik. A kedvenc influencered, aki gyors pénzzel való kereskedési coachingot ad el neked, vagy arany befektetési lehetőséget kínál, átver.

– tette hozzá

FatManTerra azt állítja, hogy mostanra már az összes pénzt visszafizette, és megismételte, hogy ” nincs ingyen ebéd”.

Az influencerek állítólagos átveréseket népszerűsítő fogalma az utóbbi időben sokat szerepelt a hírekben: a YouTuber Ben Armstrong (BitBoy Crypto) a múlt hónapban jogi lépéseket tett a tartalomkészítő Atozy ellen, mert azzal vádolta, hogy kétes tokeneket népszerűsített a közönségének. Azóta azonban visszavonta a keresetet.

FatManTerra azt is kijelentette, hogy a hamis alapokat tartalmazó posztját a Lady of Crypto Twitter-fiókja ihlette, amelyet azzal vádoltak, hogy megkérdőjelezhető befektetési konstrukciókat árul a 257 500 követőjének.

forrás

Kategóriák: Hírek