A Celsius letétben lévő kivonások felfüggesztése ellentmond a cég felhasználási feltételeinek egyértelmű megfogalmazásának, állítja az elégedetlen hitelezők egy csoportja.

Több tucat Celsius ügyfél kéri az amerikai bíróságtól, hogy szerezze vissza a 22,5 millió dollárnyi kriptót

A csődbe ment Celsius Network kriptopénz-kölcsönző újabb jogi problémákkal néz szembe, mivel az elégedetlen ügyfelek keresetet indítottak pénzük visszaszerzése érdekében, miután a platform júniusban befagyasztotta a kifizetéseket.

Szerdán a Celsius 64 letéti számlatulajdonosának ad hoc csoportja panaszt nyújtott be az Egyesült Államok New York déli körzetének csődbíróságához, hogy visszaszerezzék vagyonukat.

A bírósági dokumentumok szerint a hitelezők több mint 22,5 millió dollár értékű, a Celsius letétkezelői szolgáltatásában együttesen tartott kriptopénzeszközöket kívánnak visszaszerezni. A csoportot a Togut, Segal & Segal csődre szakosodott ügyvédi iroda képviseli.

A felperesek megjegyezték, hogy a Celsius „semmilyen programból, így a letétkezelési szolgáltatásból sem teljesített semmilyen kifizetést”. A panasz szerint ez ellentmond „az adósok használati feltételei egyértelmű megfogalmazásának”, mivel azok szerint a letéti vagyon tulajdonjoga „mindig a felhasználónál marad”.

A Celsius felhasználási feltételei szerint a letéti tárcában lévő digitális eszközökhöz való jog „mindenkor az ügyfeleknél marad”, és nem száll át a vállalatra.

A Celsius nem ruházza át, nem adja el, nem adja kölcsön, és más módon nem adja újra zálogba a letéti tárcában tartott jogosult digitális eszközöket, kivéve, ha Ön erre külön utasítást ad, ha érvényes bírósági végzés, illetékes szabályozó hatóság, kormányzati szerv vagy alkalmazandó törvény előírja

– olvasható a nyilatkozatban. A felhasználási feltételeket legutóbb 2022 áprilisában módosították – jegyzik meg.

A Celsius egyike a sok kriptohitelezési platformnak, amelyek a kriptohitelezési szektorban zajló medvepiac és az ezzel járó likviditási problémák közepette komoly problémákkal szembesültek. A vállalat mérlegében 1,2 milliárd dolláros lyuk tátong, a legtöbb kötelezettséggel a felhasználóknak tartozik. A Celsius július közepén 11. fejezet szerinti csődvédelmet kért.

A folyamatos jogi és likviditási kihívások közepette a Celsius augusztus végén pert indított a nagy amerikai letétkezelő Prime Trust ellen. A cég azzal érvelt, hogy a Prime Trust 2021 júniusában 17 millió dollár értékű kriptót nem adott vissza, amikor felmondta a kölcsönző céggel való kapcsolatát.

forrás

Kategóriák: Hírek