A State Street egyik vezetője szerint van egy intézményi „meggyőződés, hogy az eszközosztály azért van itt, hogy maradjon”, és további termékbevezetésekre lehet számítani a hagyományos pénzügyi cégektől a jövőben.

State Street: Az intézményi befektetőket nem tántorítja el a kriptotél

Az intézményi befektetőket nem zavarja a jelenlegi kriptotél, és a State Street megabank szerint fenntartják érdeklődésüket a blokklánc és a digitális eszközök iránt.

A Sydney Morning Herald (SMH) című ausztrál hírportálnak vasárnap nyilatkozva Irfan Ahmad, a bank kripto-egységének, a State Street Digitalnak az ázsiai és csendes-óceáni digitális vezetője hangsúlyozta, hogy a június és július folyamán tapasztalt extrém volatilitás ellenére a cég intézményi ügyfelei továbbra is mozgolódtak a szektorban:

„A júniusi, júliusi időszak során, amikor a dolgok igazán felpörögtek az aktivitás szempontjából, azt láttuk, hogy az intézményi ügyfelek nem feltétlenül dupláztak, de attól sem riadtak vissza, hogy stratégiai fogadásokat tegyenek magára az eszközosztályra”.

A Cosmos Asset Management és a 21Shares három kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett alapja (ETF) májusban indult a Cboe Australia tőzsdén, míg a Monochrome vagyonkezelő nemrég megkapta az engedélyt az ország első ausztrál pénzügyi szolgáltatási engedéllyel rendelkező spot kripto ETF-jének augusztusban történő elindítására.

A State Street az alapkezelője elsősorban a Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF-nek. Ahmad az SMH-nak elmondta, hogy „a közeljövőben” további kriptotermékek bevezetésére kerül sor Ausztráliában, de konkrét neveket nem vázolt fel.

„Természetesen az ügyfeleink pragmatikusabban beszéltek velünk arról, hogy hogyan tudnának termékeket bevezetni, vagy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a jövőben, hogy segítsük őket a termékek bevezetésének támogatásában” – tette hozzá.

Eközben az Australian Securities Exchange (ASX) és az olyan ausztrál bankóriások, mint az ANZ és a NAB elsősorban a stabilcoinokra és a hagyományos eszközök tokenizációjára összpontosítottak, nem pedig kifejezetten a kripto befektetésekre.

A Commonwealth banknak volt egy rövid életű kriptokereskedési szolgáltatási játéka, amelyet májusban határozatlan időre leállítottak a szabályozási bizonytalanság miatt.

A tengerentúlon olyan nagynevű amerikai intézmények, mint a BlackRock, komoly kripto-játékokat folytattak az utóbbi időben. A múlt hónapban a 10 ezer milliárd dolláros vagyonkezelő partnerségre lépett a Coinbase-szel, hogy intézményi ügyfeleinek közvetlen kitettséget biztosítson a kriptóban, és elindított egy privát spot Bitcoin (BTC) alapot.

A globális befektetési bank, a Citigroup augusztusban két kulcsfontosságú vezetőt, Ryan Ruggot és David Cunninghamet is felvette a cég Treasury and Trade Solutions (TTS) egységének részeként, amely az intézményi kriptoajánlatokat felügyeli.

Rugg a TTS globális digitális eszközökért felelős vezetőjeként írt alá, míg Cunningham a cég digitális eszközökért felelős igazgatói és stratégiai partnerfejlesztési pozíciójába került.

Nemrégiben, szeptember 7-én a svájci SEBA Bank digitális eszközökkel foglalkozó banki platform intézményi Ether (ETH) staking szolgáltatást indított, hogy kielégítse a hozamtermelő eszköz iránti növekvő keresletet a fúzió előtt.

forrás

Kategóriák: Hírek