„Nem tervezzük a Huobi felvásárlását” – mondta Sam Bankman-Fried, aki az Alameda Research vagyonkezelője és az FTX kriptotőzsdét vezeti.

Sam Bankman-Fried cáfolja, hogy az FTX részesedést kíván vásárolni a Huobiban

Sam Bankman-Fried, vagyis SBF vezérigazgató szerint az FTX globális kriptotőzsde nem fog többségi részesedést szerezni a Huobiban.

Egy hétfői tweetben SBF kifejezetten cáfolta a Bloomberg egyik jelentését, amely szerint az FTX a Huobi kriptotőzsde megvásárlását tervezi. A Cointelegraph augusztus 12-én jelentette, hogy a Huobi társalapítója, Leon Li fontolgatja, hogy eladja a több mint 1 milliárd dollárra értékelt többségi részesedését a vállalatban.

„Nem tervezzük a Huobi felvásárlását” – nyilatkozta SBF.

SBF vezetése alatt mind az FTX, mind az Alameda Research többször is beszállt a medvepiac közepette, hogy kisegítse a likviditási problémákkal küszködő kripto cégeket. Egy júniusi NPR-interjúban Bankman-Fried azt mondta, hogy mindkét vállalatnak „felelőssége van abban, hogy komolyan fontolóra vegyük a beavatkozást, még akkor is, ha ez veszteséggel jár a számunkra, hogy megállítsuk a fertőzést”, mivel ez lenne „egészséges az ökoszisztéma számára”.

Egy június 19-i tweetben hozzátette:

Segíteni akarunk azoknak, akiknek tudunk az ökoszisztémában, és nem érdekünk, hogy kárt okozzunk a többieknek – azzal ugyanis saját magunknak és az egész ökoszisztémának ártanánk.

Júniusban az Alameda 200 millió dolláros USD Coin (USDC) kölcsönt és 15 000 Bitcoin (BTC) ” megújuló hitelkeretet” ajánlott fel a Voyager Digitalnak, ami akkoriban nagyjából 300 millió dollárt ért. Az FTX szintén 250 millió dolláros megújuló hitelkeretet nyújtott a BlockFi-nek, egy olyan vállalatnak, amely a hírek szerint 2022-ben nagyjából 250 000%-kal nőtt, annak ellenére, hogy 20%-os létszámleépítést hajtott végre.

Az FTX számos nagy horderejű felvásárlást hajtott végre a közelmúltbeli piaci visszaesés előtt és alatt is: júliusban bejelentette a Bitvo kriptotőzsde megvásárlásának tervét a kanadai piacra lépés részeként, februárban pedig a japán székhelyű Liquid Group és leányvállalatai megvásárlását. Augusztusban azonban a szabályozó hatóságok az FTX US-t vették célkeresztbe, mert állítólag hamis állításokat tett a kriptovalutákhoz kapcsolódó betétbiztosításokkal kapcsolatban.

forrás

Kategóriák: Hírek