A Miramax tavaly novemberben indított pert a hollywoodi rendező ellen, miután a blokkláncszolgáltató Secret Network bejelentette a „vágatlan forgatókönyvjeleneteinek” árverését.

Quentin Tarantino megegyezik a Miramax perben a Ponyvaregény NFT-kkel kapcsolatban

A Miramax tavaly novemberben beperelte a rendezőt, miután a Secret Network nevű alapszintű blokkláncszolgáltató bejelentette, hogy az 1994-es film „vágatlan forgatókönyvjeleneteit” NFT-ként árverésre bocsátja. A filmstúdió azt állította, hogy a „Ponyvaregény” minden joga a tulajdonában van, kivéve a Tarantino számára fenntartott jogokat, ami kizárta a nonfungible tokeneket.

A vállalat ekkoriban dolgozta ki saját NFT-stratégiáját. A stúdió ügyvédje, Bart Williams közleményében azt írta: „Ez az egyszeri próbálkozás leértékeli a „Ponyvaregény” NFT-jogait, amelyeket a Miramax stratégiai, átfogó megközelítéssel kíván maximalizálni”.

Az árverés eredeti sajtóközleményén a Secret Network azt állította, hogy Tarantino „kizárólagos jogokkal rendelkezik a Pulp Fiction forgatókönyvének kiadására, és az eredeti, kézzel írt példány évtizedek óta személyes kreatív kincse maradt, amelyet évtizedek óta magántulajdonban tart”. Az aukció januárban 1,1 millió dollárt hozott, de a jogvita miatt az NFT további eladásait lemondták.

Tarantino és a Miramax más sikeres produkciókban is együttműködött, többek között a Kill Bill: Volumes 1 and 2″ című filmekben. A „Ponyvaregény” végül 107,93 millió dolláros bevételt ért el az Egyesült Államokban és 213 millió dollárt világszerte az 1994-es bemutatása óta eltelt években.

Quentin Tarantino hollywoodi rendező és a Miramax producer a jelek szerint hónapokig tartó jogi csatározást követően megegyezett a Pulp Fiction című kasszasikerfilmhez kapcsolódó, nonfungible tokenek (NFT) ügyében folytatott perben. A filmstúdió állítólag azt tervezi, hogy két héten belül visszavonja a keresetet, és a jövőben együttműködik a filmkészítővel, többek között NFT-projektekben is.

forrás

Kategóriák: Hírek