Az orosz elnök bírálta a nyugati szankciókat, és egy „külső befolyástól független” rendszert sürgetett.

Putyin blokklánc-alapú nemzetközi fizetési rendszert szorgalmaz

Vlagyimir Putyin orosz elnök a globális pénzügyi fizetési rendszerek monopóliumát bírálta, és egy független, blokklánc-alapú elszámolási hálózat létrehozását szorgalmazta november 24-én a moszkvai Nemzetközi AI Journey konferencián.

Binance regisztráció

A Sberbank, a legnagyobb orosz bank és a kormány egyik fő hitelezője által szervezett rendezvényen kijelentette:

„A digitális valuták és a blokkláncok technológiája felhasználható egy új nemzetközi elszámolási rendszer létrehozására, amely sokkal kényelmesebb lesz, abszolút biztonságos a felhasználók számára, és ami a legfontosabb, nem függ a bankoktól vagy harmadik országok beavatkozásától. Biztos vagyok benne, hogy valami ilyesmi mindenképpen létrejön és fejlődni fog, mert senki sem szereti a monopolisták diktátumát, ami minden félnek árt, beleértve magukat a monopolistákat is.”

Putyin azt is megjegyezte, hogy az ukrajnai inváziót követően Oroszország és a Nyugat közötti feszült viszony miatt a globális fizetések és a nemzetek veszélyben vannak, és az országok által bevezetett szankciókat „törvénytelen korlátozásoknak” nevezte.

„A nemzetközi fizetések meglévő rendszere drága, levelező számláinak rendszerét és szabályozását államok és pénzügyi csoportok szűk klubja ellenőrzi” – jegyezte meg az orosz elnök.

Egy nappal korábban a helyi média arról számolt be, hogy a törvényhozók tárgyalásokat folytattak a hatályos kriptopénz-törvények módosításáról, amelyek egy nemzeti tőzsde jogi kereteit határoznák meg.

Egy másik friss fejlemény, hogy november 17-én törvényjavaslatot nyújtottak be az orosz Állami Dumába, a parlament alsóházába, amely legalizálja a kriptopénz bányászatot és a bányászott kriptopénz értékesítését.

Anatolij Akszakov, a duma pénzügyi piacok bizottságának elnöke úgy véli, hogy „a törvény elfogadása jogi mederbe tereli ezt a tevékenységet, és lehetővé teszi a digitális valuták kibocsátásával és forgalmával kapcsolatos kérdésekben a jogalkalmazási gyakorlat kialakítását”. Jelenleg Oroszországban nem lehet kriptovalutát elszámolásra használni.

Kategóriák: Hírek