A SEC végrehajtási igazgatója elmondta, hogy a bizottság „továbbra is folytatja a kereseteket, függetlenül attól, hogy milyen címkét használnak vagy milyen technológiáról van szó”, beleértve a kriptovalutákat is.

"Nem adunk a kriptónak haladékot" a végrehajtási intézkedésekre, mondja Gurbir Grewal, a SEC munkatársa

Gurbir Grewal, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének végrehajtási igazgatója elmondta, hogy a pénzügyi szabályozó továbbra is vizsgálódni fog, és végrehajtási eljárásokat indít a kripto cégek ellen, annak ellenére, hogy a narratíva „győztesek és vesztesek kiválasztása” és „az innováció megfojtása”.

A Practising Law Institute által rendezett pénteki programhoz fűzött írásos megjegyzéseiben Grewal visszavágott a kritikának, miszerint a SEC „valahogy igazságtalanul a kriptót célozta meg” a végrehajtási akcióiban, ha összehasonlítjuk a pénzügyi termékek vagy a hagyományos piacok elleni akciókkal. Utalt arra is, hogy a SEC-nek felelőssége van sok „nem fehér és alacsonyabb jövedelmű befektető” iránt, akiket a kriptoprojektek vonzanak, és akik úgy érezhetik, hogy a pénzügyi rendszer és annak szabályozói „cserbenhagyták, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyták őket”.

„Gyakran úgy tűnik, hogy a kritikusok azért háborodnak fel, mert nem adunk a kriptónak felmentést a jól bevált szabályozások és precedensek alkalmazása alól” – mondta Grewal. „Ha nem vizsgálódnánk és nem hoznánk megfelelő ügyeket, ahogy mindig is tettük, egyszerűen csak azért, hogy kitérjünk a kritika vagy a nehéz kérdések elől, akkor félelemmel és népszerűséggel működnénk.”

A SEC végrehajtási igazgatója hozzátette:

„A szabályozási struktúránk alapjául szolgáló legalapvetőbb szabályok nem érvényesítése a bizalom elárulása lenne, és ez számunkra nem opció Továbbra is kereseteket fogunk indítani, függetlenül attól, hogy milyen címkét használnak vagy milyen technológiáról van szó (vagy nem). Ennek az elmulasztása a felelősségünkről való lemondást jelentené”.

A tisztviselők júliusban nevezték ki Grewalt a SEC végrehajtó főnökévé. Brad Sherman képviselő később kritizálta a szabályozó testületet, mondván a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtt, hogy Grewalnak „bátorságot és erőt” kell mutatnia azzal, hogy végrehajtási igazgatóként a nagy kriptotőzsdék ellen indul, nem pedig ” a kis halak” ellen. A SEC ezt követően panaszt nyújtott be a Coinbase egy korábbi alkalmazottja ellen, kilenc tokent „kriptoeszköz-értékpapírnak” bélyegezve, látszólag arra törekedve, hogy végrehajtási intézkedésekkel szabályozza a digitális eszközöket.

A SEC elnöke, Gary Gensler csütörtökön ugyanezen a Practising Law Institute rendezvényen felszólalt, és arra utalt, hogy üdvözli az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság hatáskörének kiterjesztését célzó jogszabályokat, feltéve, hogy azok „nem ássák alá észrevétlenül az értékpapírtörvényeket”.

forrás

Kategóriák: Hírek