Miután Elon Musk október elején jelezte, hogy folytatni kívánja a közösségi médiaplatform megvásárlására irányuló üzletet, most olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a felvásárlásnak már majdnem vége.

Munka utáni piálás pénteken a Twitter új tulajdonosával, Elon Muskkal, ki van benne?

A kripto-barát milliárdos Elon Musk október 28-ig véglegesíti a Twitter közösségi médiaplatform felvásárlását, amivel véget ér az elhúzódó Musk-Twitter ügy.

Október 24-én Musk megesküdött a nagyjából 13 milliárd dolláros finanszírozásban segédkező bankoknak, hogy az üzletet a hét végéig lezárják, és a bankok a Bloomberg forrásai szerint a végső hitelszerződést is befejezték, ami az egyik utolsó lépés, mielőtt elküldik a pénzt Musknak.

Musk állítólag a Reuters forrásai szerint a finanszírozási kötelezettségvállalás papírjainak átküldésével értesítette a felvásárlás finanszírozásában segítő társbefektetőit is, akik között a Sequoia Capital kockázati tőkecég, a Binance kriptotőzsde és a katari befektetési hatóság is szerepel.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao egy október 25-i szaúd-arábiai konferencián megerősítette elkötelezettségét Musk felvásárlásának támogatása mellett – írja a Bloomberg.

Az ügylet legújabb fejleményei arra utalnak, hogy Musk látszólag betartja a bíróság által október elején egy delaware-i bíró által kitűzött határidőt, ahol Musk bejelentette szándékát, hogy az eredeti 44 milliárd dolláros áron folytatja az ügylet lezárását, miután korábban, júliusban még vissza akart lépni.

Musk a tranzakciót részvényenként 54,20 dolláros áron kívánja lezárni. A Twitter részvények árfolyama a hírre megugrott, a Yahoo Finance szerint 52,78 dolláron zárt részvényenként, és 2,45%-kal emelkedett a nap folyamán.

A múltban Musk számos olyan területet kiemelt a platformon, amelyen változtatni szeretne, és kijelentette, hogy „legfőbb prioritása” a kriptocsaló tweetek visszaszorítása, és egy időben azt tervezte, hogy 0,1 Dogecoin (DOGE 0,07 dollár) – jóval kevesebb, mint fél cent – díjat kér a felhasználóktól a Twitteren való posztolásért, de később elismerte, hogy ez nem lenne megvalósítható.

Kriptotárcák a Twitteren?

A hír néhány nappal azután érkezett, hogy Jane Manchun Wong biztonsági kutató szerint olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint a Twitter kriptopénz-tárcán dolgozhat.

Október 25-én tweetelte, hogy a platform egy „pénztárca prototípuson” dolgozik, amely támogatja a „kripto befizetést és kivételt”, de nem nyújtott bizonyítékot vagy forrást az állítására.

Eközben a Muskkal kötött szerződés végéhez közeledő hírek a Twitter belső dokumentumaiból, amelyeket a Reuters látott október 26-án, kiderül, hogy a platform küzd a legaktívabb felhasználók megtartásáért, azokért, akik hetente akár hét napot is bejelentkeznek a platformra, és hetente legalább háromszor tweetelnek.

Bár ezek a nagy aktivitású felhasználók az összes havi felhasználó kevesebb mint 10%-át teszik ki, a platform összes tweetjének 90%-át és a Twitter globális bevételének mintegy felét ők adják.

A kiszivárgott kutatás azt is megállapította, hogy az elmúlt két év során az angol nyelvű lelkes felhasználók érdeklődési köre eltolódott: az egyik legjobban növekvő téma a kriptopénz volt, a hírek, a sport és a szórakozás iránti érdeklődés pedig csökkent.

Kategóriák: Hírek