A titkos kulcsoktól kezdve a bányászattal kapcsolatos gondolatokon át a mesterséges intelligencia-összeesküvésekig a kriptoközösség megosztotta, mit kérdeznének a Bitcoin feltalálójától.

Mit kérdeznél Satoshi Nakamotótól? Közösségi válaszok

Több mint 10 évvel a Bitcoin (BTC) létrejötte után sem derült fény arra, hogy Satoshi Nakamoto ki is valójában. A Cointelegraph a kriptoszféra egyik legnagyobb hatású alakjáról megkérdezte a Twitteren, hogy milyen kérdéseik lennének Nakamotóhoz, ha tudnának vele beszélni.

A privát kulcsokról és a Bitcoin-bányászattal kapcsolatos gondolatokról szóló kérdésektől kezdve a mesterséges intelligenciáról szóló összeesküvés-elméletekig, amelyek megpróbálják átvenni az emberiség irányítását, a közösség tagjai megosztották a Bitcoin-alkotóhoz intézett legsokoldalúbb kérdéseiket.

Egy Twitter-felhasználó azt válaszolta, hogy beszélgetne Nakamotóval különböző témákról a gazdaságtól a kódoláson át egészen az univerzummal, az élettel és az egészséggel kapcsolatos dolgokig. A közösség tagja szerint „egy zseniális elmét mindenről meg kell hallgatni”.

Egy másik közösségi tag a Bitcoin-bányászat témáját hozta fel. A Twitter-felhasználó azt mondta, hogy megkérdezné Nakamotótól, mit gondol a kevésbé energiaigényes alternatív blokkláncokról, és fontolóra venné-e a Bitcoin lehetséges helyettesítőjeként. Közben egy másik kérdés a BTC megalkotójának gondolatait feszegette a víziójával szemben a jelenlegi állapottal kapcsolatban.

Ezt a kérdést tweetelték:

Egy felhasználó felvetette az elveszett Bitcoin visszaszerzésének témáját. A Twitter-felhasználó azt mondta, hogy megkérdezné Nakamotót, hogy van-e mód az elveszett BTC-k visszaszerzésére. A Cointelegraphnak adott korábbi interjújában Kim Grauer, a Chainalysis elemzőcég egyik vezetője azt mondta, hogy nagyjából 3,7 millió BTC, ami a cikk írásakor 75 milliárd dollár értékű, veszett el.

Sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin az infláció elleni fedezetet jelenti, mivel velejárója a korlátozott kínálat. Talán ezért is merült fel egy másik válaszban a közvélemény pénzzel és ritkasággal kapcsolatos felfogásának kérdése. Az egyik közösségi tag szerint arról kérdeznék Nakamotót, hogy számított-e valaha is arra, hogy a tömegek kevéssé értik a pénzügyi fogalmakat és a ritkaság fogalmát, azt sugallva, hogy ha az emberek értenék, akkor a Bitcoinért rajonganának, és lemondanának az inflációs valutákról.

Ahogy egyre több válasz érkezett a Twitter-fonalra, a válaszok egyre kreatívabbá és disztópikusabbá váltak. Az egyik felhasználó azt írta, hogy megkérdezné Nakamotótól, hogy ő egy mesterséges intelligencia életforma, amely a jövőből teleportált, hogy decentralizált számítástechnikai infrastruktúrát építsen ki, és „átvegye az emberiség irányítását”.

Ezeken kívül az egyik legtöbbet feltett kérdés a Bitcoin-alapító privát kulcsainak elkérése körül forgott. Hiszen Nakamoto tárcájában vélhetően mintegy 1,1 millió BTC van, ami a jelenlegi piaci árfolyamon 22,5 milliárd dollárt ér, a valuta eddigi csúcsán pedig 77,6 milliárd dollárt ért.

Az egyik legjelentősebb kriptoprojekt, amely követte a Bitcoin példáját, az Ethereum okosszerződéses projekt volt. A natív tokenje, az Ether (ETH) jelenleg a második legértékesebb kriptó a piaci kapitalizáció tekintetében. Júliusban a Cointelegraph megkérdezte a közösséget, hogy szerintük van-e esélye az ETH-nak valaha is megelőzni a BTC-t. Míg egyesek úgy vélik, hogy az ETH-nak van esélye arra, hogy átvegye az első helyet a kriptók között, mások úgy vélik, hogy mindig is a Bitcoin lesz a „király”.

forrás

Kategóriák: Hírek