A milliárdos kripto befektető elismeri, hogy a legtöbb pénzügyi piacra továbbra is nehéz idők várnak, de azt mondja, hogy amíg a kriptotér új termékeket produkál, addig minden rendben lesz.

Mark Cuban milliárdos kripto befektető és a Dallas Mavericks tulajdonosa szerint a jelenlegi piaci visszaesés egy jól ismert, Warren Buffett által mondott mondásra emlékezteti őt.

Cuban párhuzamot lát a kriptopénzpiacok és a projektek felemelkedése és bukása között, és a 91 éves omahai orákulum aforizmája szerint „csak akkor derül ki, hogy ki úszott meztelenül, amikor a dagály elvonul”.

Cuban megfigyelése a Fortune-nak adott csütörtöki interjú során derült ki, amelyben arról beszélt, hogy szerinte milyen hibás üzleti modellekkel rendelkeznek egyes kriptoprojektek, amelyek az elmúlt két hónapban nehéz helyzetbe kerültek.

„A részvények és a kriptók esetében azt fogod látni, hogy olyan cégek fognak eltűnni, amelyeket az olcsó, könnyű pénz tartott fenn – de nem voltak megalapozott üzleti lehetőségeik -” – mondta a Shark Tank befektetője:

Ahogy Warren Buffett mondja: „Amikor levonul a dagály, meglátod, ki úszik meztelenül.

A látszólag meztelenül úszkáló cégek között volt a Terra, a Celsius és a Three Arrows Capital is.

A Terra ökoszisztéma, amely ma már Terra Classic néven ismert, május közepére teljesen összeomlott. Az összeomlás következtében a befektetők több tízmilliárdos veszteséget szenvedtek el, miközben több szabályozó szerv hajtóvadászatot indított az alapító és vezérigazgató Do Kwon ellen.

A Celsius, staking és lending platform a fizetőképesség megőrzéséért küzd, legalábbis ha a kifizetések szüneteltetése a közelmúltban ezt mutatja. A Three Arrows Capital befektetési cég a hírek szerint 400 millió dolláros felszámolással néz szembe, és nem tudta teljesíteni a margin callokat.

A kripto rövid távú borús kilátásai ellenére Cuban azt mondta, hogy ezek a visszaesések általában tisztító hatással vannak egy piacra, és ez valószínűleg ezúttal is így lesz a kripto esetében. De szerinte mindig az innovációra kell támaszkodni:

A medvepiac idején megjelent diszruptív alkalmazások és technológiák – legyen szó részvényekről, kriptodevizákról vagy bármilyen üzletről – mindig találnak piacot és sikeresek lesznek.

Marc Lasry, az Avenue Capital Group vezérigazgatója még borúlátóbb képet fest a pénzügyi piacokról. A Bloomberg TV-nek nyilatkozva azt jósolta, hogy a gazdaságban általában véve a problémák 2022 végéig folytatódni fognak, mivel a részvényindexek akár további 10%-ot is eshetnek. Lasry azonban úgy véli, hogy az Egyesült Államok gazdasága elég erős ahhoz, hogy a jelenlegi visszaesés viszonylag rövid ideig tartson.

Lasry 2018 óta számít kriptobikának. A Cointelegraph 2021-ben arról számolt be, hogy azon kesergett, hogy nem vásárolt elég Bitcoint (BTC). A Bloomberg TV-nek azonban azt mondta, hogy a BTC és az Ether (ETH) máris a vártnál nagyobbat zuhant, és hogy „senki sem tudja, hogy hol van ennek a mélypontja”.

Hozzátette, hogy még a profi befektetők számára is nehéz időzíteni a mélypontot, ” így akkor érdemes befektetni, amikor csak tudsz”.

Kategóriák: Hírek