A Kenanga kripto-barát szuperalkalmazása várhatóan 2023 elején indul, és digitális befektetési menedzsmentet, e-pénztárcát, devizakereskedelmet, tőzsdei kereskedést és egyéb szolgáltatásokat kínál majd.

Malajziai bank dolgozik egy kripto-barát "szuper app" -on az Ant Group technológiájával

Malajzia tovább gyorsítja a kriptopénzek bevezetésének ütemét, mivel az egyik legnagyobb helyi bank alapértelmezett banki kínálatának részeként a kriptopénz-kereskedelembe is belevág.

A Kenanga Investment Bank Berhad, az egyik legnagyobb, több mint 500 000 ügyféllel rendelkező magán befektetési bank, a kínai Ant Group technológiai óriáscéggel együttműködve kripto-barát pénztárcát és kereskedési alkalmazást indított.

Egy szerdai bejelentés szerint a Kenanga szándéknyilatkozatot írt alá az Ant-tal, hogy közösen fejlesszék a szuperapplikációként kategorizált malajziai vagyonkezelő alkalmazást. A megállapodás értelmében az Ant digitális technológiai egysége mPaaS-t, egy AliPay Appból származó mobilfejlesztési platformot biztosít a Kenanga számára.

A számos vállalkozás által új alkalmazások készítésére és a meglévő alkalmazások teljesítményének optimalizálására elfogadott, pénzügyi minőségű mPaaS mobilfejlesztési platformunk megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy támogassa a Kenangát a termékek és szolgáltatások széles körének a SuperApp-ba történő integrálásában

jegyezte meg Geoff Jiang, az Ant digital tech elnöke.

A szuperappot úgy tervezték, hogy forradalmasítsa a malajziai vagyonkezelés módszerét azáltal, hogy egyetlen platformba integrálja a különféle pénzügyi szolgáltatásokat, mint például a részvénykereskedelem, a digitális befektetéskezelés, a kriptokereskedés, a digitális pénztárca, a devizaváltás és egyéb szolgáltatások. A Kenanga állítólag 2023 elején tervezi elindítani az alkalmazást.

Alig várjuk, hogy ne csak a pénzügyi ajánlatok széles spektrumát egyesítsük egy fedél alatt, hanem ami még fontosabb, hogy a pénzügyi szolgáltatások demokratizálásával elérhetőbbé tegyük a vagyonteremtést a malajziaiak milliói számára

mondta Datuk Chay Wai Leong, a Kenanga Group ügyvezető igazgatója.

Megemlítette azt is, hogy a Kenanga öt évvel ezelőtt kezdett kísérletezni a digitális pénzügyi szolgáltatásokkal, és az új alkalmazás a vállalat növekedését a következő szintre emelné. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kenanga aktív szereplője volt a kriptoiparnak, 2021-ben olyan helyi kriptotőzsde-üzemeltetőkbe fektetett be, mint a Tokenize Technology.

A Kenanga emellett a japán Rakuten kripto-barát kiskereskedelmi cég ismert partnere is, amely Malajzia helyi online részvénykereskedelmi platformját, a Rakuten Trade-et biztosítja.

A kriptopénz-iparban az elmúlt hónapokban történt némi mozgás Malajziában, a helyi tisztviselők állítólag felszólították a kormányt, hogy 2022 márciusában legalizálja a kriptót. Míg a kripto befektetés és kereskedés legális volt Malajziában, a kormány ellenezte a kripto törvényes fizetőeszközként való elfogadásának ötletét.

forrás

Kategóriák: Hírek