Liz Truss nyerte meg a Konzervatív Párt vezetői posztjára kiírt választást a tagok 57,4%-ának szavazatával szemben Rishi Sunak 42,6%-ával, így ő lesz a következő brit miniszterelnök.

Liz Truss, aki szerint az Egyesült Királyságnak "üdvözölnie kellene a kriptovalutákat", lesz a következő miniszterelnök

A Konzervatív Párt vezetéséért folytatott verseny után Liz Truss külügyi, nemzetközösségi és fejlesztési államtitkár legyőzte Rishi Sunak volt pénzügyminisztert, és ő lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke.

Boris Johnson, aki 2019 óta töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, távozik hivatalából, így Truss marad a párt vezetője. Truss a tagok szavazatainak 57,4 százalékával nyerte meg a választást Sunak 42,6 százalékával szemben. Truss 2021 óta az Egyesült Királyság külügyi, nemzetközösségi és fejlesztési ügyekért felelős államtitkára, 2019 óta pedig nőügyi és esélyegyenlőségi miniszter, és három miniszterelnök alatt szolgált.

Hivatali ideje alatt Truss a digitális eszközök szabályozásellenes megközelítése mellett érvelt, 2018-ban azt mondta, hogy az Egyesült Királyságnak „üdvözölnie kell a kriptovalutákat oly módon, hogy ne korlátozza a lehetőségeiket”. Nemzetközi kereskedelmi államtitkárként 2020-ban elindított egy digitális kereskedelmi hálózatot is, amely többek között a fintech cégeket támogatja.

Nem világos, hogy Truss korábbi kriptopolitikai álláspontjai hogyan befolyásolhatják a nézeteit a továbbiakban miniszterelnökként, vagy hogy Sunak – aki szintén kriptopárti álláspontot képviselt – lesz-e helye a kabinetjében. Hétfőn állítólag azt mondta, hogy „merész terve” van az adócsökkentésre és az Egyesült Királyság gazdaságának növekedésére. A kormány jelenleg a stabilcoinok és a kripto szerepének szabályozására irányuló jogalkotási utakat fontolgatja.

forrás

Kategóriák: Hírek