A törvényjavaslat előírja, hogy a digitális eszközváltóknak és a kriptovállalatoknak működési engedéllyel kell rendelkezniük Kalifornia államban.

Kalifornia állam közgyűlése törvényjavaslatot nyújt be a kripto cégek engedélyezéséről és szabályozásáról

A törvényhozók Kalifornia állam közgyűlésében kedden, augusztus 30-án elfogadták a digitális pénzügyi eszközökről szóló törvényt, más néven AB 2269-et, A törvényjavaslat most az állam kormányzójának, Gavin Newsomnak a kezében van, aki vagy elindítja, vagy teljesen megvétózza.

Ez a törvényjavaslat előírja, hogy a digitális eszközváltóknak és kriptotársaságoknak a Kalifornia állam pénzügyi védelmi és innovációs minisztériuma által adott működési engedéllyel kell rendelkezniük. Az említett engedélyen kívüli működés tilos lesz. A törvényjavaslat 2025. január 1-jén és azt követően lépne hatályba.

Amennyiben nem tartják be, az elkövetők a jogsértés minden egyes napjára 100 000 dollárig terjedő polgári jogi büntetést kaphatnak.

Timothy Grayson (D-Concord) képviselő, a törvényjavaslat szponzora korábban kijelentette, hogy megérti a kriptovaluták és a digitális eszközök körüli izgalmat.

Lenyűgözött a piac azon képessége, hogy segít a fogyasztóknak abban, hogy úgy érezzék, felhatalmazást kaptak a pénzügyi befektetésekhez és egy olyan rendszerben való részvételhez, amelyet sok esetben elzártnak éreztek maguk elől.

Grayson szerint azonban az újdonság a nem megfelelő szabályozás miatt kockázatokkal is jár.

Ez a törvényjavaslat alapvető, de szükséges védelmet nyújt a fogyasztóknak, és elősegíti az egészséges kriptopénzpiacot azáltal, hogy mindenki számára biztonságosabbá teszi azt.

Jelenleg Kaliforniában a hatályos törvény a Money Transmission Act, amely megtiltja a pénzátutalási tevékenységet a pénzügyi védelmi és innovációs felügyelő érvényes engedélye nélkül.

Ha bevezetik, akkor az új törvényjavaslat többek között arra is felhatalmazná a tárcát, hogy szondáztatást végezzen az engedéllyel rendelkezőknél.

A kaliforniai szabályozók aktívan figyelik a kripto üzletágat. Májusban Newsom egy végrehajtási rendeletet írt alá a blokkláncra vonatkozó szövetségi és állami szabályozási keretek összehangolásáról.

Az állam törvényhozói azt is mondták a fogyasztóknak, hogy legyenek „rendkívül óvatosak”, amikor kamatozó kripto-eszköz számlákkal foglalkoznak.

Mindez a CoinGecko új felmérése szerint az internetes keresési adatok alapján Kaliforniát tartják a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) iránt leginkább érdeklődő államnak.

forrás

Kategóriák: Hírek