Az ország kereskedelmi miniszterhelyettese megerősítette az először tavaly elhangzott tervet.

Indonézia 2022 végére szeretné létrehozni a saját kriptotőzsdéjét

Az indonéziai kormány visszatért a digitális eszközök tőzsdéjének létrehozására vonatkozó tervéhez, amelyet először 2021-ben jelentett be nyilvánosan. Az úgynevezett „kriptotőzsde” létrehozását 2022 végére tervezik.

A DealStreetAsia szerint Jerry Sambuaga indonéz kereskedelmi miniszterhelyettes a Balin megrendezett NXC International Summit 2022 során megerősítette, hogy az ország továbbra is tervezi a kriptotőzsde elindítását, de a projekt egésze további előkészületek miatt késik:

Biztosítjuk, hogy minden követelmény, eljárás és szükséges lépés megtörténjen.

Sambuaga ismertette az indulás előtti elkerülhetetlen felkészülési feladatokat is, például annak felmérését, hogy mely szervezetek „kerülhetnek be a tőzsdére”, és milyen minimumkövetelményeket kell meghatározni számukra.

Pang Hue Kai, a Tokokrypto – az Indonéziában működő 25 engedélyezett kriptotőzsde egyike, amelynek nagy részét a Binance birtokolja – vezérigazgatója katalizátornak nevezte a projektet az indonéziai kriptoökoszisztéma számára.

A nemzeti kriptotőzsde első bejelentése 2021 decemberében érkezett. Akkor arról számoltak be, hogy az állami tulajdonú távközlési vállalat, a PT Telkom Indonesia kockázati tőkeága és a Binance kriptotőzsde közös vállalatot alapítana.

Az indonéziai technológiai vállalat, a PT GoTo Gojek Tokopedia Tbk az eszközeinek diverzifikálása érdekében 124,84 milliárd rúpiáért (8,38 millió dollárért) megvásárolta a PT Kripto Maksima Koin nevű helyi kriptotőzsdét.

Az indonéziai határidős árutőzsdei kereskedelmet szabályozó ügynökség adatai szerint a kriptoeszközök teljes tranzakciós volumene Indonéziában 2021-ben több mint 1000%-kal nőtt 2020-hoz képest, és 859,4 billió rúpiára (57,7 milliárd dollár) emelkedett. Az ország lakosságának nagyjából 4%-a, azaz valamivel kevesebb mint 11 millió ember fektetett kriptóba.

forrás

Kategóriák: Hírek