Az Ethereum proof-of-stake-re való átállása egyre közelebb kerül, miután a fejlesztők megállapodtak a mainnet Merge előzetes dátumában.

Hamarabb jön: ETH fejlesztők előbbre hozzák a Merge dátumát

Az Ethereum Merge a tervezettnél hamarabb jöhet, miután a core fejlesztők bejelentették a Merge szeptember 15-i előzetes dátumát, amely szerint a blokklánc átáll a proof-of-stake (PoS) rendszerre.

Az Ethereum mainnet Merge dátuma azután került napvilágra, hogy a core fejlesztők, mint Tim Beiko és a Prysmatic Labs társalapítója, Terence Tsao egy csütörtöki fejlesztői híváson megállapodtak abban, hogy akkor lesz, amikor a teljes terminál nehézsége ( Total Terminal Difficulty, TTD) eléri az 587500000000000000000000000-et.

Ezt egy „Tentative mainnet TTD” című GitHub-posztban erősítette meg Beiko csütörtökön.

Bár a pontos dátum és a TTD még változhat, a különböző tesztnet egyesítések sikerei biztató jelek lehetnek arra, hogy az Ethereum mainnet a jövő hónapban gond nélkül átáll a proof-of-stake (PoS) konszenzusra.

Az új hivatalos ütemterv legalább három nappal korábbi, mint Tim Beiko Ethereum core fejlesztő legutóbbi, szeptember 19-i előrejelzése.

A megadott hosszú számot Total Terminal Difficulty (TTD) néven emlegetik, amely megadja a proof-of-work (PoW) végét és azt, hogy mikor kezdődik a proof-of-stake. A TTD az utolsó blokkhoz szükséges teljes nehézség, amelyet a PoS-re való áttérés előtt bányászni fognak.

Mielőtt a Merge befejeződhetne, el kell végezni a Bellatrix forkot, amely a kliensek számára a konszenzusréteg futtatásához szükséges szoftvert implementálja. Ez a tervek szerint szeptember 6-án, nagyjából 10 nappal a Merge előtt fog megtörténni.

Pénteken a Goerli tesztnet lett az utolsó megmaradt tesztnet, amely sikeresen végrehajtotta a saját PoS-re való átállását, a Sepolia július 7-i és a Ropsten június 9-i egyesülése után.

A Merge után az Ethereum hálózat energiafogyasztása várhatóan több mint 99,99%-kal csökken. Képes lesz elhárítani a hálózatot érő támadásokat, és javulni fog a skálázhatóság.

A PoW bányászok kitartanak

Ugyanakkor vannak olyan hírek, hogy az Ether (ETH) bányászok, akik közül sokan a PoW blokkjutalmakból származó bevételre támaszkodnak, továbbra is az Ethereum eredeti PoW verzióját fogják futtatni, hogy megőrizzék a kereseti lehetőségeiket.

A Bitcoin (BTC) és ETH bányász és kriptoangyal befektető Chandler Guo, a PoW láncok nyilvánvaló támogatója, vezeti a bányászok azon törekvését, hogy az Ethereum hálózatot forkolják, és hozzanak létre egy Ethereum PoW (ETHW) láncot. Guo a jelek szerint úgy gondolja, hogy az iparágban elég hely van a kétféle Ethereum létezéséhez, és retweetelt egy sor véleményt, amelyek támogatják ezt az elképzelést.

Megfogadta, hogy kiadja az ETH PoW fork végrehajtásához szükséges kódot, amely megkerüli a nehézségi bombát, amely egy olyan mechanizmus, amely jelentősen csökkenti a bányászok blokkjutalmát, hogy visszatartsa őket a további blokkok előállításának kísérletétől. A nehézségi bomba közvetlenül a mainnet egyesülést fogja megelőzni.

forrás

Kategóriák: Hírek