A feltört YouTube-fiókot négy órán belül helyreállították a dél-koreai kormány proaktív beavatkozását követően – erősítette meg egy helyi hírügynökség.

Elon Musk kriptovideóját játszották le a dél-koreai kormány feltört YouTube-csatornáján

A dél-koreai kormány tulajdonában lévő YouTube-csatornát állítólag feltörték és SpaceX Investre nevezték át, majd a csatorna hamisított videókat töltött fel Elon Muskról, amint kriptovalutákról beszél.

Szeptember 3-án a dél-koreai kormány YouTube-csatornáját rövid időre feltörték és átnevezték, ahol kriptoval kapcsolatos videók élő közvetítéseit osztották meg. A fiókot azonban hamarosan, négy órán belül visszaállították egy proaktív beavatkozást követően – erősítette meg a Yonhap hírügynökség (YNA) helyi jelentése.

SpaceX Invest elon musk

A fenti képernyőképet egy helybéli bocsátotta a YNA rendelkezésére, amelyen a kompromittált csatorna SpaceX Invest névre van átnevezve, és a SpaceX vezérigazgatóját, Elon Muskot ábrázoló videókat közvetíti.

A YouTube csatorna feltört azonosítóját és jelszavát beazonosították, mint a hackelés kiváltó okát. A Google is megerősítette állítólag a feltörést.

forrás

Kategóriák: Hírek