Úgy tűnik, hogy ez egy folyamatban lévő tréfa, hogy megkérdőjelezze az új Tornado Cash szankciókat.

Egy névtelen felhasználó ETH-t küld a Tornado Cash-ről prominens személyeknek a szankciókat követően

Kedden, egy nappal azután, hogy az amerikai pénzügyminisztérium szankcionálta a Tornado Cash kriptopénz-keverő céget a kriptovaluta pénzmosási műveletekben játszott állítólagos szerepe miatt, az okosszerződésből 0,1 Ether (ETH) tranzakciók időközönként kezdtek megjelenni olyan prominens személyek felé, mint Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója és Jimmy Fallon amerikai televíziós műsorvezető. A tranzakciók forrását a Tornado Cash kialakítása alapján nem lehet nyomon követni, így akár egy vagy több személy, illetve szervezet is érintett lehet a tevékenységben.

A szankciók miatt az amerikai személyek és szervezetek számára illegális a Tornado Cash intelligens szerződéses címeivel való interakció, a blokklánc vagy az üzlet szempontjából. A szándékos be nem tartásért kiszabható büntetések 50 000 dollártól 10 000 000 dollárig terjedő pénzbírságot és 10-től 30 évig terjedő börtönbüntetést is jelenthetnek.

A tranzakciók következetessége arra utal, hogy a feladó(k) esetleg csínytevésbe kezd(nek), hogy a bűnüldöző szervek figyelmét a címzett magánszemélyekre irányítsák. A pénzügyminisztérium szankciói azonban az esetleges büntetőeljárás előfeltételeként „szándékos” elköteleződést követelnek meg a feketelistára került okosszerződés-címekkel. Így nem valószínű, hogy a Tornado Cash-től származó tokenek előzetes tudomás és elkötelezettség nélkül, önkéntes alapon történő átvétele a szankciók megsértését jelentené.

Ugyanezen a napon az Alchemy és az Infura.io web3 fejlesztési platformok csatlakoztak a stabilcoin kibocsátó Circle és a GitHub programozási tárhelyhez, és feketelistára tették a szankcionált Tornado Cash címeket, valamint letiltották a hozzáférést a front-end alkalmazáshoz. Hónapokkal korábban a Tornado Cash megpróbálta kezelni azokat a folyamatos aggodalmakat, hogy a platformját rosszindulatú hackerek lopott kriptovaluták tisztára mosására használják, azáltal, hogy letiltotta a tiltott pénztárcák hozzáférését az alkalmazáshoz. A társalapító, Roman Semenov azonban akkoriban azt mondta, hogy az eszköz csak a decentralizált alkalmazás, vagy DApp interfészhez való hozzáférést blokkolja, a mögöttes okosszerződéshez nem.

Hónapokkal korábban a Tornado Cash azzal próbálta kezelni a folyamatos aggodalmakat, hogy a platformját rosszindulatú hackerek lopott kriptovaluták tisztára mosására használják, hogy letiltotta a tiltott pénztárcák hozzáférését az alkalmazáshoz. A társalapító, Roman Semenov azonban akkoriban azt mondta, hogy az eszköz csak a decentralizált alkalmazás, vagy DApp interfészhez való hozzáférést blokkolja, a mögöttes okosszerződéshez nem.

forrás

Kategóriák: Hírek