Dubai új virtuális eszközöket szabályozó hatósága a befektetők védelme érdekében nagyobb egyértelműséget és átláthatóságot követel meg az iparág marketingeseitől és promótereitől.

Dubai a befektetők jobb védelme érdekében kriptomarketing-szabályokat bocsát ki

Miközben Dubai új engedélyezési programot indít a kriptopénz-szolgáltatók számára, a helyi szabályozó hatóságok további marketing- és reklámszabályokat vezetnek be az iparág részére.

A dubaji Virtual Asset Regulatory Authority (VARA), a város kriptovaluta-szabályozó hatósága a hírek szerint augusztus 25-én új szabályozási irányelveket jelentett be a virtuális eszközök marketingjére, reklámozására és promóciójára vonatkozóan.

A szabályokban a VARA a tájékoztatás, a kommunikáció és a reklám minden formájára, az információterjesztésre, a tudatosság növelésére, az ügyfelek bevonására, a befektetők megkeresésére és egyebekre utalt – jelentette a Gulf News helyi hírügynökség.

Az iránymutatások kiterjednek a virtuális eszközökkel kapcsolatos valamennyi kommunikációra és a dubaji médiaweboldalakon, keresőplatformokon, valamint a dubaji piacon belüli ügyfeleket célzó online és offline közzétételi csatornákon információkat közzétevő szervezetekre.

A beszámolók szerint a szabályok azt is előírják, hogy minden helyi virtuális eszközszolgáltatónak (VASP), beleértve a hirdetési platformokat is, biztosítaniuk kell a tényszerű pontosságot, és nyíltan be kell mutatniuk minden promóciós szándékot, hogy elkerüljék a potenciális ügyfelek félrevezetését.

A VARA a jelentések szerint megjegyezte, hogy az új iránymutatások a dubaji kriptokra összpontosító Minimal Viable Product (MVP) engedélyhez kapcsolódnak, kijelentve, hogy:

Ezek az előírások kifejezetten a marketing- és a kommunikációs tevékenységekkel foglalkoznak, megelőzve az MVP működési engedéllyel rendelkezők működését, hogy minden tömeges információterjesztés, és a fogyasztók toborzása a közösségi érdekek védelmét szolgálja.

Amint arról korábban beszámoltunk, Sam Bankman-Fried FTX kriptotőzsdéje volt az egyik első olyan vállalat, amely 2022 júliusában megkapta a VARA MVP engedélyét a helyi leányvállalatán, az FZE-n keresztül. Az engedély lehetővé tette az FZE számára, hogy a régióban teljes körűen működtessen egy VASP-t.

A VARA iránymutatásai együtt járnak Abu Dhabi új terveivel, hogy olyan blokklánc- és virtuális eszközökre vonatkozó stratégiát indítson el, amely összhangban van az ország általános gazdasági stratégiájával. Augusztus 25-én tartotta első ülését az Abu Dhabi Blockchain and Virtual Assets Committee (Abu Dhabi blokklánc és virtuális eszközök bizottsága) a stratégia megvitatására.

A 2022 márciusában létrehozott dubaji VARA felelős az emirátus különleges fejlesztési és szabad zónáiban működő összes virtuális-alapú eszközszolgáltató engedélyezéséért és szabályozásáért, kivéve a Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központot. A szabályozó hatóság ambiciózus iparági szabályozási terveiről ismert, májusban földterületet vásárolt a The Sandbox nevű virtuális valóságvilágban.

forrás

Kategóriák: Hírek