Cathie Wood befektetési cége, az ARK Investment Management a Coinbase harmadik legnagyobb részvényese, június végén közel 9 millió részvényt birtokolt.

Cathie Wood eladja a Coinbase részvényeit az állítólagos bennfentes kereskedelmi vádak miatt

A Coinbase kriptovaluta tőzsde egyik legnagyobb részvényese hatalmas mennyiségű részvényt dobott, mivel a szabályozó hatóságok a hírek szerint a céget állítólagos bennfentes kereskedelem miatt vizsgálják.

Cathie Wood befektetési cége, az Ark Investment Management összesen több mint 1,4 millió Coinbase (COIN) részvényt adott el, az Ark július 26-i napi kereskedési adatai szerint.

Az eladás három Ark tőzsdén kereskedett alapot (ETF) érintett, köztük az Ark Innovation ETF-et (ARKK), amely összesen 1.133.495 részvényt, azaz az ETF teljes eszközállományának 0,6%-át adta el. Az Ark Next Generation Internet ETF és az Ark Fintech Innovation ETF 174 611, illetve 110 218 COIN részvényt értékesített. A keddi záróárfolyam alapján az eladott részvények értéke valamivel több mint 75 millió dollárt tett ki.

A Coinbase részvényei kedden 52,9 dolláron zártak, 21%-ot veszítve értékükből az eladás kellős közepén. Miután július közepén még az élénkülés némi jelét mutatta, azóta a Coinbase részvényei mélyrepülésben vannak, mivel az Egyesült Államok hatóságai július 21-én letartóztatták a Coinbase Global egy korábbi vezetőjét feltételezett bennfentes kereskedelem miatt. A pénteki 77,3 dolláros érték elérése óta a Coinbase részvénye a TradingView adatai szerint a cikk írásakor mintegy 32%-ot veszített.

Cathie Wood Coinbas

Az eladásra azután került sor, hogy az Ark idén folyamatosan növelte a COIN készletét, és májusban 546 579 Coinbase-részvényt vásárolt a Coinbase részvényeinek esése ellenére. A befektetési cég aktívan vásárolt Coinbase részvényeket nem sokkal a Coinbase tavalyi debütálása után, 2022 áprilisában mintegy 750.000 részvényt halmozott fel. A részvény eredetileg 350 dolláron nyitott.

A Bloomberg jelentése szerint az Ark a Coinbase harmadik legnagyobb részvényese, június végén közel 9 millió részvényt birtokolt. A felszámolás állítólag az Ark első COIN eladása volt idén.

A Coinbase a jelentések szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatával néz szembe a vállalat kripto bennfentes kereskedelemben való lehetséges részvétele miatt. Caroline Pham, a SEC biztosa aggodalmát fejezte ki, hogy a Coinbase esetleg helytelenül engedte az amerikaiakat olyan digitális eszközökkel kereskedni, amelyeket értékpapírként kellett volna regisztrálni.

forrás

Kategóriák: Hírek