A Binance a fogyasztói pénzek helytelen kezelésével kapcsolatos vádakra és a szabályozó hatóságok vizsgálatára hivatkozott a megállapodásból való kilépés indokaként.

Az FTX Binance mentőcsomagja kevesebb, mint 48 óra alatt szétesik.

November 9-én, kevesebb mint 48 órával azután, hogy a Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao bejelentette szándékát a bajba jutott versenytárs FTX kimentésére, a Binance kijelentette, hogy nem kívánja folytatni az üzletet.

Binance regisztráció

A Binance egy sor tweetsorozatban megerősítette, hogy „nem folytatja az FTX kriptotőzsde potenciális felvásárlását”, hivatkozva „a rosszul kezelt ügyfélpénzekkel és az állítólagos amerikai ügynökségi vizsgálatokkal kapcsolatos hírekre”.

Az ügynökségi vizsgálatok a Bloomberg november 9-i jelentésére utalhatnak, amely szerint a Securities and Exchange Commission (SEC) és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vizsgálja, hogy az FTX tőzsde esetleg rosszul kezelte-e a pénzeszközöket, valamint az FTX US és az Alameda Research kapcsolatát.

A Binance indoklásában, hogy miért nem folytatta a vásárlást, kifejtette, hogy eredetileg támogatni akarta a gyengélkedő kriptotőzsdét azzal, hogy likviditást biztosít ügyfeleinek, de azt mondta, hogy a problémák „túlmutatnak az ellenőrzésünkön vagy a képességünkön, hogy segítsünk”.

A Binance azt is elmondta, hogy a lakossági fogyasztók minden olyan esetben szenvedni fognak, amikor egy nagy iparági szereplő csődbe megy, de azt mondta, hogy az ökoszisztéma „egyre ellenállóbbá válik”, és úgy véli, hogy az iparág „a felhasználói pénzekkel visszaélő kívülállókat a szabad piac ki fogja gyomlálni”.

Röviddel a Binance bejelentését követően az FTX honlapja offline állapotba került, és körülbelül két órával később egy bannerrel tért vissza, amely arra figyelmeztetett, hogy a tőzsde nem tudja feldolgozni a kifizetéseket, és erősen ellenezte a pénzeszközök befizetését.

Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried felhívta a befektetőket, mondván, hogy a tőzsdének 8 milliárd dolláros vészfinanszírozásra van szüksége a kivonási kérelmek fedezésére, és 3-4 milliárd dollárt igyekszik összeszedni.

Kategóriák: Hírek