A felmérés szerint a kriptobarát amerikai anyukák és apukák már most is átlagosan 766 dollárt áldoznak a gyerekeik tanórán kívüli kriptooktatására.

Az USA-ban a blokkláncot ismerő szülők 64%-a szeretné, ha a kriptográfiát tanítanák az iskolákban

Egy új tanulmány szerint az Egyesült Államokban a kriptovalutát ismerő vagy azzal kapcsolatban álló szülők és főiskolát végzettek több mint kétharmada úgy véli, hogy a kriptót tanítani kellene az iskolákban, hogy a diákok „megismerjék gazdaságunk jövőjét”.

A Study.com online oktatási platform nemrég közzétett felmérésében a cég megállapította, hogy a megkérdezett szülők 64%-a és a főiskolát végzettek 67%-a úgy véli, hogy a kriptovalutáknak a kötelező oktatás részévé kellene válniuk.

forrás - 2022 Study.com Survey
forrás – 2022 Study.com Survey

A blokklánc, a metaverzum és a nonfungible tokenek (NFT-k) kérdésében azonban mindkét csoport kissé eltérő véleményen volt, és csak 40%-uk gondolta úgy, hogy ezeket a témákat is be kellene vonni a tantervbe.

A felmérésben való részvételhez a szülőket és a főiskolát végzetteket átvilágították, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az alanyok kellő szinten értik a blokklánc technológiát, a kriptókat, az NFT-ket és a Metaverzumokat, és kizárták a részvételből azokat, akik nem értették a témákat. A felmérésben 884 amerikai szülő és 210 amerikai főiskolai diplomával rendelkező személy vett részt.

Az eredmények a kriptovaluták növekvő ismertségének és elfogadásának fényében születtek az Egyesült Államokban. A Pew adatkutató központ szerint az amerikaiak mintegy 88%-a legalább hallott már a kriptovalutákról, míg az amerikai lakosok 16%-a már befektetett vagy kereskedett kriptovalutákkal valamikor az élete során.

A felmérés szerint mind a kriptóba fektető szülők, mind a kriptovalutába fektető főiskolai diplomások valószínűleg hozzájárulnak a kriptooktatáshoz: a kriptovalutába fektető szülők háromnegyede átlagosan 766 dollárral járul hozzá gyermekeik kriptooktatásához, míg a kriptóba fektető diplomások több mint háromnegyede átlagosan 1086 dollárt költött az oktatásra.

A Connecticuti Egyetem és az Arizonai Állami Egyetem azok közé az amerikai székhelyű főiskolák közé tartozik, amelyek bevezető kurzusokat indítottak a blokklánc-technológiáról és a kriptoalkalmazásokról. Marianne Lewis connecticuti professzor szerint egyeteme 14 hetes fakultatív kurzusának célja, hogy a diákok „megtanulják, hogyan kell kezelni a kriptovalutákat, és hogyan hatnak ezek a digitális eszközök a gazdaságunkra”.

Olyan tekintélyes egyetemek, mint a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a Harvard Egyetem is elkezdtek hasonló kurzusokat kínálni.

A felmérésből az is kiderült, hogy mindkét csoport egyetértett abban, hogy a „gazdaságunk jövőjéről” való tanulás a legfontosabb, valamint a „befektetések diverzifikálásának”, a „lehetőségek megteremtésének” és a „befektetői elme fejlesztésének” eszköze.

forrás -- 2022 Study.com Survey
forrás — 2022 Study.com Survey

A Cointelegraphnak adott májusi interjújában Colin Miles, a TZ APAC vezérigazgatója szerint a kripto három-öt éven belül bekerülhet a közép- és felsőfokú iskolák tantervébe:

Összességében ez a tendencia alapvetővé fog válni, mivel a Web3 környezetéből számos izgalmas új munkahely fog születni. Ezért az oktatási intézmények feladata, hogy segítsenek felkészíteni diákjaikat erre a fontos változásra.

Eric Adams, New York polgármestere egy tavalyi interjúban szintén azt mondta, hogy a helyi iskoláknak fel kellene karolniuk a blokklánc technológiát és a digitális eszközöket:

Az iskoláinkat nyitottá kell tennünk a blokklánc-technológia oktatására, hogy megtaníthassuk ezt az újfajta gondolkodásmódot.

forrás

Kategóriák: Hírek