„A stabilcoinokat valamilyen általánosan elismert eszközökhöz, például aranyhoz lehet kötni, amelynek értéke minden érintett fél számára egyértelmű és értékelhető” – mondta Alekszej Mojszejev.

Az orosz kormány dolgozik a stabilcoin elszámolási lehetőségén a baráti országok között

Az orosz pénzügyminisztérium állítólag elkezdett együttműködni „baráti” nemzetek kormányaival egy határokon átnyúló stabilcoin-alapú fizetési platform létrehozásán.

A TASS orosz állami hírügynökség keddi jelentése szerint Alekszej Mojszejev pénzügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a kormány az elszámolási platform létrehozását tervezi, hogy elkerüljék az amerikai dollár és euró használatát. A pénzügyminiszter állítólag azt mondta, hogy az orosz kormánynak további szabályozásokat kell bevezetnie ahhoz, hogy a platformot saját maga és a baráti országok – esetleg Kína, Fehéroroszország és Észak-Korea – között életbe léptesse.

„Kölcsönösen elfogadható tokenizált eszközöket kínálunk, amelyeket ezeken a platformokon fognak használni, amelyek lényegében elszámolási platformok, melyeket jelenleg fejlesztünk az országokkal” – mondta Moiseev. „A stabilcoinokat valamilyen általánosan elismert eszközhöz, például aranyhoz lehet kötni, amelynek értéke minden érintett fél számára egyértelmű és elismerhető.”

Oroszország az Egyesült Államok és az Európai Unió által bevezetett szigorú szankciók célpontja, azt követően, hogy az ország februárban lerohanta Ukrajnát. Az EU márciusban bejelentette, hogy számos orosz bankot ki kíván vonni a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) üzenetküldő rendszerből, az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala pedig számos orosz szervezetet és állampolgárt felvett a különlegesen megjelölt állampolgárok listájára.

Az ukrajnai háború közepette a jelentések szerint az orosz tisztviselők a kriptovaluták használatát vizsgálták a bevezetett szankciók kijátszására. Júliusban Vlagyimir Putyin elnök törvénybe iktatta a digitális eszközök fizetőeszközként való felhasználását tiltó törvényt, de az ország központi bankja állítólag fontolóra vette a kriptók használatát a határokon átnyúló fizetésekhez.

forrás

Kategóriák: Hírek