Egy Twitter-felhasználó azt állította, hogy lopott NFT-t vásárolt, és az OpenSea ügyfélszolgálata azt tanácsolta neki, hogy adja el azt egy másik piactéren.

Az OpenSea új szabályzatot vezet be az ellopott tárgyakra vonatkozóan az NFT-lopások elleni küzdelem érdekében

Mivel az eszközlopás továbbra is az egyik legnagyobb fejfájást okozza a nonfungible token (NFT) piacon, az OpenSea NFT piactér igyekszik úgy alakítani a szabályzatát, hogy további intézkedéseket tartalmazzon az ellopott tárgyak ellen.

Egy közleményben a cég kiemelte, hogy irányelveit az Egyesült Államok törvényeit figyelembe véve alkották meg, ahol a lopott tárgyak értékesítésének tudatos engedélyezése tilos. A piactér azonban elismerte, hogy egyes esetekben a tudtukon kívül lopott tárgyakat vásárló vásárlókat megbüntették, még akkor is, ha nem ők voltak a hibásak. Emiatt és az NFT közösség visszajelzései miatt a piactér módosította a politikáját, és bővítette a rendőrségi jelentések használatát.

Korábban a rendőrségi jelentéseket a platformon belül eszkalált viták esetén használták. Az új frissítéssel ezeket az NFT platformon belül minden lopott tárgyról szóló jelentés megerősítésére fogják használni. Hét napon belüli rendőrségi jelentés hiányában a platform a hamis jelentések elkerülése érdekében újra lehetővé teszi a bejelentett tárgy vásárlását és eladását. Ezt követően a vállalat arra is törekedett, hogy megkönnyítse a vásárlási és eladási funkciók újbóli engedélyezését, amint az ellopott tárgyakat visszaszerezték.

Az NFT platform azt is kiemelte, hogy más megoldások keresésén is dolgozik, hogy az NFT lopás problémáját a gyökerénél kezelje. A bejelentés szerint a vállalat a fenyegetések és lopások észlelésének automatizálásán dolgozik.

Egy Twitter-felhasználó dicsérte a lépést, jó első lépésnek nevezve azt, és arra biztatott más platformokat, hogy kövessék a példát, miközben javasolta más országok törvényeinek árnyaltabb figyelembevételét is. A közösség egyes tagjai viszont továbbra is elégedetlenek, és a Twitteren jelezték problémáikat. Az egyik felhasználó azt írta:

Eközben egy másik felhasználó azt állította, hogy tudtán kívül vásárolt egy lopott NFT-t, és az OpenSea ügyfélszolgálata azt javasolta a felhasználónak, hogy adja el azt egy másik NFT-piactéren.

Júniusban az NFT platform további biztonsági funkciókat engedélyezett, hogy megvédje felhasználóit az NFT átverésektől. A funkció automatikusan elrejti a gyanúsnak ítélt NFT-átutalásokat. Ennek célja, hogy csak a törvényes tranzakciók legyenek láthatóak a piactéren.

forrás

Kategóriák: Hírek