Minden IoT-, AI- vagy blokklánc-technológiát fejlesztő vállalat pályázhat majd kormányzati támogatásra, feltéve, hogy a forrásokat meghatározott ágazatokban, például az egészségügyben használják fel.

Az olasz kormány 46 millió dolláros támogatást nyújt a blokklánc projektek számára

Az olasz gazdaságfejlesztési minisztérium bejelentette, hogy bizonyos blokklánc-projektek szeptembertől akár 46 millió dolláros állami támogatásra is pályázhatnak.

Regisztrálj a ByBit-re és akár 600$ jutalmat is kaphatsz!!!

A minisztérium keddi közleményében azt írta, hogy vállalatok és állami vagy magán kutatócégek pályázhatnak majd kormányzati támogatásra a mesterséges intelligenciával, a dolgok internetével és a blokklánc technológiával kapcsolatos projektek fejlesztéséhez. Az alap kezdeti költségvetése 45 millió euró – a közzététel időpontjában nagyjából 46 millió dollár – lesz, amely 500 ezer (512 150 dollár értékű) és 2 millió euró (2 048 600 dollár) közötti kiadásokra és költségekre lesz felhasználható az olasz kormány technológiai, kutatási és innovációs beruházási céljainak részeként.

„Támogatjuk a vállalatok csúcstechnológiákba történő beruházásait azzal a céllal, hogy ösztönözzük a termelési rendszerek modernizációját az egyre inkább összekapcsolt, hatékony, biztonságos és gyors irányítási modellek révén” – mondta Giancarlo Giorgetti gazdaságfejlesztési miniszter. „A versenyképességi cél megköveteli a feldolgozóipartól, hogy folyamatosan innováljon és használja ki az új technológiákban rejlő lehetőségeket.”

A kormányzati utasítást egy 2021 decemberében kiadott, az alap felhasználásának kritériumait meghatározó rendelet, majd egy 2022 júniusában kiadott rendelet tette lehetővé, amelyben a minisztérium meghatározta a pályázatok benyújtásának feltételeit. A rendelet szerint bármilyen méretű vállalat pályázhat támogatásra, feltéve, hogy a pénzeszközöket IoT, AI vagy blokklánc felhasználására fordítják olyan ágazatokban, mint az ipar és a gyártás, a turizmus, az egészségügy, a környezetvédelem és a repüléstechnika.

Regisztrálj a ByBit-re és akár 600$ jutalmat is kaphatsz!!!

Az Európai Unió tagjaként Olaszországot valószínűleg érintenék az Európai Parlament által nemrégiben elfogadott rendeletek, amelyek célja, hogy a joghatósága alá tartozó kriptokibocsátókat és szolgáltatókat egységes szabályozási keretbe helyezzék. Az ország értékpapír-felügyelete, az Olasz Társaságok és Tőzsdefelügyelet, azaz a CONSOB korábban már figyelmeztette a lakosokat a kripto befektetések lehetséges kockázataira, míg az Organismo Agenti e Mediatori nagyrészt felelős a kripto-szolgáltatók szabályozási jóváhagyásának megadásáért – májusban a szabályozó zöld utat adott a vezető kriptotőzsdének, a Binance-nek, hogy fióktelepet nyisson Olaszországban.

Kategóriák: Hírek