Sem az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried, sem az FTX egyik tisztviselője nem adott felvilágosítást a felhasználóknak arról, hogy az FTX weboldalát miért kapcsolták le.

Az FTX honlapja újra online, de a befizetések ellen szóló üzenettel

A pénzügyileg bajba került FTX kriptotőzsde a szakaszos leállást követően újra online tette a weboldalát – a kereskedési platformon most egy banner erősíti meg, hogy a kifizetések leálltak, és azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy ne fizessenek be.

Binance regisztráció

Az FTX weboldala november 9-én 21:00 óra körül (UTC) tért vissza az online állapotba, miután a „IS IT DOWN OR JUST ME” weboldal szerint öt különböző, több mint két órán át tartó hálózati leállási időszakot tapasztalt.

A kriptoközösség a Twitteren egy új élénkpiros bannert is észrevett, amely az egész weboldalon látható, és amelyen ez áll:

„Az FTX jelenleg nem tudja feldolgozni a kifizetéseket. Erősen ajánljuk, hogy ne fizessenek be”.

Az FTX hivatalos Telegram-csoportján november 8-án közzétett üzenet szintén megerősítette a pénzkivonások leállítását, de nem közölt becsléseket arról, hogy mikor várható a visszatérés.

„Várjuk a megerősítést a csapatunktól, hogy beindítsuk. Jelenleg nincs ETA-nk, de biztosan közölni fogjuk, amint megvan” – írta az üzenetben az FTX support személyzetének egyik tagja.

A weboldalon új fiók regisztrációjának megkísérlése is egy figyelmeztetéssel jár, miszerint „a regisztrációk szünetelnek” ebben a pillanatban.

Ez azt sugallja, hogy a befizetések, bár ” kifejezetten nem ajánlott”, és csak azok számára elérhető, akik már meglévő számlával rendelkeznek a kereskedési platformon.

Eközben az írás időpontjában, a kriptotőzsdéhez kapcsolódó két weboldal, az Alameda Research és az FTX Ventures továbbra sem működik.

Binance regisztráció

A kriptotőzsde folyamatos likviditási válsággal küzd.

A Wall Street Journal november 9-i jelentése szerint a tőzsde 8 milliárd dolláros hiánnyal néz szembe, és sürgősségi finanszírozás nélkül nem képes kielégíteni a kivonási igényeket.

A Binance eredetileg egy nem kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá a bajba jutott tőzsde kivásárlásáról, de kevesebb mint 48 órával később visszalépett, az ügyfelek pénzének helytelen kezelésére és az Egyesült Államok állítólagos ügynökségi vizsgálataira hivatkozva a döntés megváltoztatásának okaként.

A Google Trends szerint a Google keresési eredményei az „FTX website” kifejezésre is nagymértékben megugrottak az elmúlt néhány órában, miután az FTX weboldalának időszakos leállásáról szóló jelentések érkeztek.

Kategóriák: Hírek