A kriptovaluta tőzsde potenciálisan fillérekért vásárolhatja ki a bajba jutott hitelezőt.

Az FTX a BlockFi megvásárlásának küszöbén áll egy 25 millió dolláros kiárusítás keretében

Az FTX kriptovaluta tőzsde közel áll ahhoz, hogy 25 millió dollárért megvásárolja a BlockFi digitális eszközhitelező fennmaradó eszközállományát – írja a CNBC.

Az ügyhöz közel álló források szerint a BlockFi részvénybefektetői tönkrementek, és most veszteséggel írják le a pozícióikat. Ráadásul az FTX ügylet lezárása több hónapig is eltarthat, így fennáll annak a lehetősége, hogy az árfolyam ez idő alatt változik. A BlockFi 2021 júniusában 5 milliárd dolláros értékelést kapott.

Az év elején a BlockFi-nek több mint 1 millió ügyfele volt, több mint 10 milliárd dollárnyi eszközzel és betéttel rendelkezett, és több mint 700 millió dollárt osztott ki kriptopénzekből származó jutalmak és kamatok formájában. A BlockFi szerencséje azonban gyorsan megromlott, miután a hírek szerint az időközben bajba került Three Arrow Capital, más néven 3AC fedezeti alap egyik fő hitelezője lett. Ennek eredményeként kénytelen volt felszámolni a 3AC 1,33 milliárd dollárt kitevő pozícióit, valószínűleg súlyos veszteségekkel, ahogy a medvepiac júniusban felerősödött.

A helyzetet súlyosbította, hogy a 3AC 400 millió dollár értékű Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) részvények formájában biztosítékot nyújtott a hitelhez, amelyekkel gyakran a Bitcoin (BTC) azonnali árfolyamához képest árengedménnyel vagy felárral kereskednek. A felszámolás idején a GBTC-részvények 34%-os diszkonttal forogtak a Bitcoin-részvények nettó eszközértékéhez képest, amely tovább zuhant, amikor a BlockFi megkezdte a pozíció lezárását.

A hónap elején a BlockFi közölte, hogy rövid távon elbocsátja 850 fős személyzetének 20%-át a profitabilitási nehézségek miatt. Éppen a múlt héten az FTX 250 millió dolláros hitelkeretet nyújtott a BlockFi-nek, és cáfolta azokat a pletykákat, hogy felvásárolná a bajba jutott céget.

Kategóriák: Hírek