Miután az Európai Központi Bank kiadott egy blogbejegyzést a Bitcoin hiányosságairól, a kriptoközösség a Twitteren a hozzászólásokban védelmébe vette a kriptopénzt.

Az Európai Központi Bank a Bitcoin-t támadja - a közösség válaszol

Az FTX közelmúltbeli összeomlása és a likviditási botrány fényében az Európai Unió szabályozói más globális jogalkotókhoz csatlakozva egyértelműbb iránymutatásokat és szabályozást sürgetnek a kriptókra vonatkozóan.

Az Európai Központi Bank (EKB) november 30-án „A Bitcoin utolsó állása” címmel blogbejegyzést tett közzé, amelyben összefoglalta a Bitcoin pénzügyi karrierjét jelenlegi áringadozások közepette. Ahelyett azonban, hogy felvázolta volna a teljes képet, amely a kriptovaluta eddigi életútjának felfelé és lefelé mutató részét egyaránt tartalmazná, csak a hiányosságait ábrázolta.

Az Ulrich Bindseil és Jürgen Schaaf, az EKB főigazgatója és tanácsadója által írt írás szerint a digitális valuta „az irrelevancia felé vezető úton” van.

BuyBitcoinswithDebitCard

Azt is állították, hogy a BTC-t alig használják legális tranzakciókra, és hogy a szabályozói figyelem, amelyet jelenleg a törvényhozók részéről világszerte kap, „félreérthető jóváhagyásként”. Emellett figyelmeztette a bankokat, hogy ne lépjenek kapcsolatba a digitális valutával, mivel az beszennyezheti a hírnevüket.

A Twitteren a szervezet azt tweetelte, hogy bármilyen mértékű árstabilizáció, amit a BTC most produkálhat, mesterségesen előidézett lesz

Ahol azonban a hagyományos, központosított pénzügyi intézmények kripto rágalmakkal élnek, ott a kriptoközösség is készen áll a válaszokkal, hogy megcáfolja és megvédje eszközeit.

Csak az EKB tweetjére több száz válasz érkezett, a kriptoközösség pedig tényszerűen ellenőrizte a cikk állításait, és rávilágított a szerzők hátterére.

Az egyik kommentelő a Bindseil hátteréről tweetelt, és rámutatott a lehetséges összeférhetetlenségre, mivel ő írt számos cikket a központi banki digitális valutákról (CBDC) és azok felhasználási eseteiről.

Egy másik felhasználó azt mondta, hogy bár megpróbálták nyitottan olvasni, a lap azon állításai, miszerint a BTC-t nem használják legális tranzakciókra, hanem inkább „illegális tevékenységre”, elavultak.

Mások a „BTC halott” jól bevált mémjével reagáltak, miközben a másiknak még mindig emelkedő értéke van. Néhányan még 2021 decemberéig is visszanyúltak, hogy rámutassanak az EKB téves előrejelzéseire, miszerint 2022-ben csökken az infláció.

CEX.IOmostTrusted

Hasonló módon az euró csökkenő értékét is összehasonlításként vonták be a közösség számos válaszában.

Eközben a digitális valuta tőzsdék tovább terjednek az Európai Unióban, a Bitpanda nemrég kapott kriptoengedélyt Németországban, a Gemini pedig Olaszországban és Görögországban is zöld utat kapott.

Kategóriák: Hírek