Mivel a Goerli egyesítés sikeresen lezajlott, egyre nagyobb a bizalom, hogy nem lesz további késedelem a szeptember közepére kitűzött Ethereum egyesüléssel kapcsolatban.

Az Ethereum Merge sínen van, mivel a Goerli tesztfúzió sikeresen lezárult

A Ropsten és a Sepolia után a Goerli volt az utolsó fennmaradó teszthálózat, amely a tervek szerint átesett az egyesülésen, és hivatalosan is Proof-of-Stake (PoS) blokklánccá vált augusztus 11-én 1:45 UTC-től.

A Goerli tesztnet egyesülése a mai napon minden nagyobb probléma nélkül lezárult, ami arra utal, hogy nem lesz késés a szeptember 19-re kitűzött előzetes Ethereum Merge dátumhoz képest.

Az Ethereum ökoszisztéma számos kulcsfontosságú fejlesztője és szereplője a Twitteren osztotta meg lelkesedését a sikeres egyesüléssel kapcsolatban, mint például a core fejlesztő Preston Van Loon és a podcaster/ETH-párti Anthony Sassano (@sassal0x), aki 216 400 követőjének biztatóan megjegyezte, hogy „a következő lépés (végre) az Ethereum mainnet!!!”. A Merge jön”.

Néhányan azonban megjegyezték, hogy voltak olyan kisebb problémák, amelyek az előző két teszthálózat-összevonásnál is jelen voltak.

Marius van der Wijden Ethereum-fejlesztő megjegyezte, hogy volt némi „zűrzavar a hálózaton, mert két különböző terminálblokk és sok nem frissített csomópont volt”, ami kissé lelassította a folyamatot, de kijelentette, hogy a dolgok egyébként „elég jól” néznek ki.

Míg a vezető Ethereum fejlesztő Tim Beiko szintén megosztott egy képernyőképet, amint a Goerli PoS-ra való átállása végbement.

Egyre nagyobb a bizalom, hogy a várva várt Ethereum mainnet egyesülés a PoS-alapú Beacon lánccal zökkenőmentesen fog lezajlani, mivel Beiko korábban azt nyilatkozta, hogy a nagyszabású frissítés az általa javasolt szeptember 19-i időpontban (vagy annak közelében) fog lezajlani, ha a végső egyesülési folyamatok sikeresen végbemennek.

A blokklánc történetének egyik legjelentősebb frissítéseként számon tartott összeolvadás jelentősen csökkenti az Ethereum energiafogyasztását, miközben a hálózat egy lépéssel közelebb kerül a hosszú távú skálázhatósági, biztonsági és fenntarthatósági céljaihoz.

A Merge befejezése után a következő nagy mérföldkő a többlépcsős sharding frissítés lesz, amely jelentősen javítja az „adattárolási követelmények elosztását, lehetővé teszi, hogy a rollupok még olcsóbbak legyenek, és megkönnyíti a csomópontok üzemeltetését” – olvasható az Ethereum honlapján.

A sharding lényegében az Ethereum adatbázisának horizontális elosztását jelenti a shard láncok között, ami nagyobb kapacitást biztosít a hálózatnak, miközben a maghálózatot is tehermentesíti.

Az Ether (ETH) ára meteorikusan emelkedett a Merge előtt, az elmúlt 30 napban 72,2%-ot erősödött, és az írás idején 1890 dolláron áll.

forrás

Kategóriák: Hírek