Az Ethereum kliensek frissítésére azért van szükség, mert a Bellatrix frissítése lehetővé teszi a Beacon Chain számára a tranzakciók végrehajtását.

Az Ethereum csomópontok 74%-a " Összeolvadásra kész " a Bellatrix frissítés előtt

Az Ethernodes adatai szerint az Ethereum csomópontok 73,5%-a már ” összeolvadásra kész” állapotban van a közelgő Bellatrix frissítés előtt, ami szeptember 6-án lesz esedékes az Ethereum számára.

A Bellatrix frissítés az egyik utolsó szükséges lépésnek tekinthető a hivatalos Merge előtt, amelynek során az Ethereum szeptember 10-20. között átáll a proof-of-stake konszenzusmechanizmusra.

Ahhoz, hogy az Ethereum csomópontok üzemeltetői készen álljanak a Merge-re, meg kell felelniük a Bellatrix frissítésnek azáltal, hogy a Beacon Chain 144896-os epoch-a előtt frissítik a konszenzusréteg klienseit, ami a tervek szerint 2022. szeptember 6-án, 11:34:47 UTC-kor fog megtörténni az Ethereum Foundation szerint.

Azonban 26,5% -a csomópontok jelölt „Not-Ready” az Ethereum Merge, az Ethereum társalapító Vitalik Buterin és a core fejlesztő Tim Beiko fogta magát és Tweettelni kezdett, hogy a fennmaradó csomópontok üzemeltetői frissítsék a klienseket.

Az Ethereum Alapítvány szerint azok a csomópont-üzemeltetők, akik nem végzik el a frissítést a Bellatrix hard fork előtt, azt fogják elérni, hogy az Ethereum klienseik „a villa előtti blokkláncra szinkronizálódnak”.

figyelmeztetés:

[A csomópont-üzemeltetők] egy régi szabályokat követő, inkompatibilis láncon ragadnak, és nem tudnak majd Ether-t küldeni vagy működni a poszt-Merge Ethereum hálózaton.

Az Ethernodes szerint a ” Nem Kész” csomópontok többsége a geth kliensen van, akik még nem frissítettek a Geth v1.10.23 vagy magasabb verziószámú változatra.

A többi Ethereum kliens, ahol a csomópontok üzemeltetői frissítést igényelnek, az Erigon, a Besu és a Nethermind.

Az Ethereum-csomópontok a blokkok érvényesítéséhez szükségesek, és különböző Ethereum-kliensszoftverek futtathatók, amelyek a használt programozási nyelvben és a kódbázisban különböznek.

A Bellatrix frissítését követően az Ethereum Merge utolsó része az úgynevezett „Paris event” során fog bekövetkezni, amely akkor fog elindulni, amikor a Terminal Total Difficulty (TTD) eléri az 587500000000000000000000000 értéket – a becslések szerint ez szeptember 15-e körül fog bekövetkezni.

Amint a végrehajtási réteg meghaladja ezt a TTD-t, a következő blokkot egy Beacon Chain validátor fogja előállítani. Ennek a blokknak a véglegesítése fogja jelenteni az Ethereum blokkláncának teljes átállását a proof-of-stake mechanizmusra.

Az Ethereum Alapítvány szerint az Ethereum felhasználóknak nem kell semmit sem tenniük az ETH és Ethereum alapú eszközeikkel az összeolvadás alatt, de figyelniük kell az olyan csalásokra, amelyek ennek ellenkezőjét sugallják.

forrás

Kategóriák: Hírek