Az ETH árfolyama új 2 havi csúcsot ért el 1,919 dollárt, mivel az intézményi befektetések hét egymást követő héten beáramlást mutattak, még akkor is, amikor a Bitcoin ugyanebben az időszakban nettó kiáramlást tapasztalt.

Az Ethereum bálna tranzakciók 2 havi csúcson vannak a Goerli testnet fúzió közepette

A Goerli teszthálózatot sikeresen egyesítették a proof-of-stake (PoS) hálózattal, ami az utolsó lépés az Ethereum mainnetre való átállás előtt. A sikeres végső teszthálózati egyesülés azt jelenti, hogy a szeptember 19-re tervezett mainnet átállás a tervek szerint haladhat.

A Goerli a Ropsten és a Sepolia után a harmadik és egyben utolsó tesztnet, amely a végső próbát teljesíti az Ethereum számára a PoS-hálózatra való hivatalos átállás előtt.

A PoS Merge az Ethereum blokklánc egyik legjelentősebb frissítésének számít a kezdetek óta, és az esemény mögött álló pozitív hangulat kezdett visszahatni az altcoin árfolyamára. A natív token Ether (ETH) több mint kétszeresére növelte árfolyamát a 2022 júniusi 885 dolláros mélypont óta.

Az ETH ára csütörtökön a kriptopiac többi részével együtt 1.919 dollár fölé ugrott, miután a kormány közzétette a fogyasztói árindex adatait, amelyek a vártnál alacsonyabbnak bizonyultak.

Az ETH felülmúlta a Bitcoint (BTC) a napi nyereség tekintetében, kétszámjegyű emelkedést jegyezve. A Santiment kriptoelemző cég adataiból kiderült, hogy az árlendületet a 100 000 dolláros vagy annál nagyobb értékű bálnatranzakciók segítették. A bálnatranzakciók növekedése a bálnák fokozódó felhalmozásának közepette történt.

Az ETH a közelmúltban az Ethereum-alapú intézményi befektetési alapokba beáramló tőke növekedését is érzékelte. Ezek az intézményi termékek 16,3 millió dollárt vonzottak a befektetőktől az augusztus 5-én véget ért héten. A Bitcoinhoz hasonló alapok ugyanebben az időszakban 8,5 millió dollár értékű tőkekiáramlást tapasztaltak, ami az intézményi befektetők növekvő pozitív hangulatára utal.

Mivel a mainnet egyesülés alig több mint egy hónap múlva lesz, az ETH árfolyama bikás lendületet mutat, mivel a vezető kriptoplatformok a súlyukat az egyesülés mögé helyezik. A piac úgy tűnik, hogy a „buy the rumor sell the news” alkalmazza, ahol az ETH ára elkezdett emelkedni a sikeres átmenet reményében, és jelentős árkorrekcióra kerülhet sor a szeptemberi frissítés után, amikor a kereskedők potenciálisan elkezdik „eladni a híreket”.

forrás

Kategóriák: Hírek