Miközben az Ethereum történelmet írt azzal, hogy az opciós piacon felülmúlta a Bitcoint, az ETH határidős kontraktus ára visszafelé fordult.

Az Ether történelmet ír, mivel az ETH opciók kulcsfontosságú mérőszáma 32%-kal meghaladja a Bitcoinét

Az Ether (ETH) a történelem során először vette át a Bitcoin (BTC) helyét az opciós piacon, mivel az 5,6 milliárd dolláros Deribit Ether-opciók nyílt érdeklődése (OI) 32%-kal meghaladta a 4,6 milliárd dolláros Bitcoin-opciók OI-jét (open interest).

btc-eth open interest

Az OI-t úgy számítják ki, hogy a nyitott kereskedésekből származó összes szerződést összeadják, és kivonják a szerződéseket, amikor egy kereskedést lezárnak. Indikátorként használják a piaci hangulat és az árfolyamok mögött meghúzódó erő meghatározására. A Deribit a világ legnagyobb BTC és ETH opciós tőzsdéje, amely a globális kereskedési volumen több mint 90%-át teszi ki.

A Deribit tőzsdei adatai rávilágítottak arra, hogy az ETH-opciók főként vételi opciók, az eladási/vételi arány 0,26-os. Az ETH Put/Call arány új éves mélypontot ért el, ahogy közeledik az egyesülés időpontja.

Ethereum nyitott kamat Put/Call arány Forrás: The Block

Az eladási opció esetében a vevőknek joguk van, de nem kötelességük, hogy a mögöttes eszközt egy előre meghatározott áron egy meghatározott időpontban vagy azelőtt eladják. Összességében az eladási opció vásárlói implicit módon medvék, míg a vételi opció kereskedője bikák.

A 0,7-nél nagyobb vagy egynél nagyobb put/call arány medvés piaci hangulatot jelez, míg a 0,7-nél kisebb és 0,5 közelébe eső put/call arány értéke bika tendenciát jelez.

Az ETH OI közelmúltbeli megugrása az opciós piacon a kereskedők bikás hangulatával együtt a közelgő, szeptember harmadik hetére tervezett egyesülésnek tulajdonítható.

Miközben az ETH továbbra is növekvő dominanciát mutat az opciós piacon, a 2022 decemberében lejáró, negyedéves ETH határidős kontraktusok visszafelé csúsztak, ahol a határidős ár alacsonyabb lesz, mint az azonnali ár. Az Ether spot és határidős ára hétfőn -8 dollárra nőtt. Bár ez medvés kilátásnak tűnhet, a BTC 15%-ot emelkedett a júniusi árvisszaesés után.

A közelgő proof-of-stake (PoS) átállással kapcsolatos növekvő bikás várakozás mellett az elemzők a lánchasadás esetén lehetséges airdrop forgatókönyvre is rámutattak. A Galois Capital felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 33,1%-a szerint a frissítés hard forkhoz vezetne, míg 53,7% sima hálózati átmenetre számít.

forrás

Kategóriák: Hírek