A törvényjavaslat megoldatlan kérdései között a jelentések szerint a pénzügyminisztérium részéről a letéti pénztárcákra vonatkozó rendelkezések, valamint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet aggályai szerepelnek.

Az Egyesült Államokban a stabilcoinok kockázatainak kezelését célzó törvényjavaslat valószínűleg szeptemberre halasztódik

Az Egyesült Államok képviselőházának törvényhozói állítólag kitolták a stabilcoinok potenciális kockázataival foglalkozó törvényjavaslat megfontolásának ütemtervét.

A Wall Street Journal hétfői jelentése szerint az ügyet ismerő személyek szerint a képviselőház tagjai valószínűleg szeptemberre halasztják a stabilcoinokról szóló törvényjavaslatról való szavazást, miután nem tudták időben elkészíteni a tervezetet egy szerdai bizottsági ülésre. A törvénytervezet megoldatlan kérdései között állítólag a pénzügyminisztérium letéti tárcákra vonatkozó rendelkezései és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet aggályai szerepeltek.

Janet Yellen pénzügyminiszter állítólag a Biden-kormányzattal akarta egyeztetni a törvényjavaslatra adott válaszát. Egyikük sem szólalt meg nyilvánosan a törvényjavaslattal kapcsolatban, de Yellen korábban szabályozási egyértelműségre szólított fel a kriptovaluták terén a stabilcoinok körül, hivatkozva a TerraUSD (korábban UST) amerikai dollárról való leválásával kapcsolatos aggodalmakra. Joe Biden elnök márciusi rendelete szintén a digitális eszközök szabályozási felügyeletének hiányosságait kívánja orvosolni.

Eddig a törvényhozók elhalasztották vagy egyébként nem tudtak megállapodásra jutni számos olyan törvényjavaslatról, amelyek a stabilcoinok szabályozására tettek javaslatot az Egyesült Államokban. Februárban Josh Gottheimer, New Jersey képviselője törvényjavaslatot nyújtott be, a Stablecoin Innovation and Protection Act-et, amely lehetővé tenné, hogy a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság a fiat betétekhez hasonlóan a stabilcoinokat is fedezze. A szenátusban Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand által júniusban benyújtott kétpárti törvényjavaslat szintén a pénzügyi intézmények által kibocsátott stabilcoinok szabályozására tett javaslatot, de a megfontolást 2023-ig elhalaszthatják.

A tengerentúlon, az Egyesült Királyságban a törvényhozók a kormányátalakítás közepette – számos képviselő júliusban lemondott a hamarosan leköszönő Boris Johnson volt miniszterelnök botrányra adott válasza miatt – folytatták a stabilcoinokra vonatkozó jogszabályok kidolgozását. Az ország pénzügyminisztériuma a jelentések szerint szintén elkezdte fontolgatni a stabilcoinok fizetési formaként való legalizálását.

forrás

Kategóriák: Hírek