A vezérigazgató megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy a CryptoLeaks blogbejegyzésében azt állította, hogy az Ava Labs „titkos paktumot” kötött egy amerikai ügyvédi irodával, hogy AVAX tokenekért és részvényekért cserébe beperelje a versenytársakat.

Az Ava Labs vezérigazgatója tagadja a CryptoLeaks állításait, mint "összeesküvés-elméleti ostobaságot

Az Ava Labs vezérigazgatója, Emin Gün Sirer visszautasította a CryptoLeaks szenzációs állításait, miszerint cége a versenytársak „megkárosítására” és a szabályozó hatóságok becsapására használta a pereskedést, és „összeesküvés-elméleti ostobaságnak” nevezte azt.

Sirer a megjegyzéseket egy augusztus 28-i Twitter-bejegyzésben közölte 280 500 követőjével, utalva a CryptoLeaks augusztus 26-i cikkére, amely szerint a vállalat „titkos paktumot” kötött az amerikai Roche Freedman ügyvédi irodával, hogy az amerikai jogrendszert „gengszter stílusban” használják a kripto-szervezetek „megtámadására és megkárosítására”.

Pénteken a CryptoLeaks egy ismeretlen forrásból származó, nyílt videósorozatot tett közzé, amelyen állítólag Kyle Roche, a Roche Freedman LLP amerikai ügyvédje részletesen bemutatja partnerségét és kapcsolatát Emin Gün Sirerrel és Kevin Sekniqivel, az Ava Labs vezérigazgatójával és COO-jával.

A CryptoLeaks azt állította, hogy a Roche Freedman és Kyle Roche megállapodtak abban, hogy az AVAX tokenekért és az Ava Labs részvényeiért cserébe jogi szolgáltatásokat nyújtanak az Ava Labsnek, és „a pereskedést eszközként” is felhasználnák a versenytársak megzavarására és a szabályozó hatóságok, például a tőzsdefelügyelet (SEC) és az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) félrevezetésére.

A publikáció szerint a Roche videói azt is sugallják, hogy Roche és Sirer között szoros kapcsolat volt, amely az akadémián kezdődött, és hogy 2019 augusztusában, körülbelül akkoriban, amikor az üzletet kötötték, hogy jogi szolgáltatást biztosít a tokenek biztosításáért cserébe és egy közös munkahelyre is együtt költöztek.

Roche kijelentette:

Gün Sirerrel kötöttünk egy üzletet, amelyben beleegyeztem, hogy jogi szolgáltatásokat nyújtok a tokenellátás bizonyos százalékáért cserébe.

Egy másik videóban Roche azt is mondja, hogy „stratégiai eszközként használták [a jogi szolgáltatásokat] az Ava Labs támogatására”.

„Én perelem a cégek felét ezen a téren, tudom, hogy merre tart ez a piac, úgy gondolom, hogy [én] egyike vagyok a világ 10 legjobb [kripto szakértőjének]… Láttam minden egyes kripto cég belsejét” – áll a videóban.

Ez durva. Nem biztos, hogy ez igaz, de feltételezve azok, amennyiben a videók nem deep fake videók

És persze a binance volt a célpont. Még csak nem is vagyunk versenytársak.

https://t.co/R5wBtriEBY

  • CZ Binance (@cz_binance) August 28, 2022

Roche az egyik videóban azt mondta, hogy „gondoskodik arról, hogy a SEC és a CFTC más mágneseket [Avalanche versenytársak] is üldözzenek”, hozzátéve, hogy „a pereskedés a verseny eszköze lehet”.

Az Ava Labs vezérigazgatója, Emin Gün Sirer hevesen tagadta a cikkben szereplő állításokat, kijelentve, hogy az „összeesküvés-elmélet badarság”, és azt mondta, hogy az Ava Labs „soha nem fog részt venni törvénytelen, etikátlan és csak szimplán helytelen viselkedésben”.

A Roche Freedman LLP honlapja szerint a Roche legalább 24 ügyvédet foglalkoztat, irodái New Yorkban, Bostonban és Miamiban találhatóak. Roche a North Western University School of Law-ra járt, és társszerzője volt a Wall Street Journal 2017. júliusi számában megjelent „Why Bitcoin is booming” című cikknek.

A Roche Freedman LLP’s nemrégiben részt vett egy nagy horderejű perben a Solana Labs, a Solana Foundation és a Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko ellen 2022. július 1-jén, azt állítva, hogy a Solana megsértette az amerikai szövetségi biztonsági törvényeket azzal, hogy be nem jegyzett értékpapírokat kínált amerikai befektetőknek.

Körülbelül két héttel korábban, jún. 15-én a Roche Freedman LLP szintén pert indított a Binance ellen, azt állítva, hogy a kriptotőzsde jogellenesen foglalkozott UST értékesítésével a befektetőknek.

forrás

Kategóriák: Hírek