„Nem hiszem, hogy bármilyen mennyiségű kutatással meg tudod védeni magad ezektől az ultra alacsony kapitalizációjú [eszközöktől], kivéve, ha nagyon, nagyon korán beszállsz” – mondta Jordan Belfort.

Az alacsony kapitalizációjú kripto olyan, mint a filléres részvények, állítja a Wall Street farkasa.

Jordan Belfort volt tőzsdeügynök, akit a köznyelvben a „Wall Street farkasaként” emlegetnek, az alacsony piaci tőkeértékű kriptoeszközöket a filléres részvényekhez hasonlította az árfolyamuk szélsőséges volatilitása miatt.

A penny stockok a kis és ismeretlen vállalatok 1 dollár alatti árú, erősen spekulatív részvényeire utalnak. Általában vagy hatalmas hozamot hoznak a befektetők számára, vagy drámaian összeomlanak.

Belfort a 90-es években szerzett hírnevet, és végül összeütközésbe került az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC), részben azért, mert ilyen részvényekkel kapcsolatos ügyleteket közvetített.

A Yahoo Finance-nak adott augusztus 27-i interjújában Belfort megjegyezte, hogy az ilyen típusú befektetéseknek „ugyanaz a kiszámítható ciklusa” van, amely hatalmas hozamokat hozhat, de meg is égetheti a befektetőket, ha nem a megfelelő időben szállnak ki:

„Ezekkel az ultra alacsony kapitalizációjú ügyletekkel, ha a megfelelő időben kaparintod meg az egyiket, akkor elképesztő, óriási pénzt kereshetsz. De a másik oldala ennek, hogy valaki játszóterén játszol, és tudod, hogy nem te vagy a ház, hanem ő a ház.
” Belépsz oda, és a legtöbbször valószínűleg veszíteni fogsz” – tette hozzá.

Jordan Belfort

Belfort a továbbiakban megjegyezte, hogy az embereknek csak akkor kellene alacsony cap-kategóriájú kriptoeszközökbe befektetniük, ha hajlandóak a portfóliójuk egy kis részét szerencsejátékok vállalására fordítani, és azt javasolta, hogy ezek soha ne tartozzanak a komoly befektetés kategóriájába.

„Nem hiszem, hogy bármilyen mennyiségű kutatással megvédheted magad ezektől az ultra alacsony kapitalizációjú [eszközöktől], kivéve, ha nagyon-nagyon korán beszállsz. Nem számít, hogy jó a menedzsment [vagy] rossz, annyira alacsony szinten vannak, hogy ami a végén történni fog, az felfelé fog menni, aztán amikor felér a csúcsra, az emberek kidobják.”

Jordan Belfort

A Wall Street Farkasa azonban azt is megjegyezte, hogy elsősorban a Bitcoint (BTC) és az Ethert (ETH) nézi hosszú távú befektetések tekintetében, erős fundamentumaik miatt. Kijelentette, hogy különösen a BTC érdekli a potenciális értékmegőrző és inflációs fedezeti eszközzé válásának lehetősége miatt, amint a piac a jövőben tovább érik.

„Szerintem csak idő kérdése, hogy ahol elegendő mennyiség kerül a megfelelő kezekbe, ott korlátozott a kínálat, és ahogy az infláció egyre csak nő és nő és nő, egy bizonyos ponton elég érett lesz a Bitcoin, hogy inkább értéktárolóként, és kevésbé növekedési részvényként kezdjen el működni” – magyarázta.

A kriptógyűlölőből támogatóvá válik

Belfort egyike a befektetési szféra számos népszerű személyiségének, akik az elmúlt néhány évben 180 fokos fordulatot tettek a kriptóval kapcsolatban, csatlakozva olyan Shark Tank befektetőkhöz, mint Mark Cuban és Kevin O’Leary.

Még 2018 februárjában Belfort azt jósolta, hogy a BTC árfolyama végül nullára fog zuhanni, és a piac akkori gyengesége miatt az eszközt a „manipuláció tökéletes viharának” nevezte. Megkérdőjelezte a BTC állítólagos fizetési felhasználási esetét is, szemben azzal, hogy csupán befektetési eszközként szolgáljon, és azt javasolta, hogy a BTC-t teljesen ki kellene töröltetni a szabályozásból.

A Yahoo Finance-nak nyilatkozva Belfort megjegyezte, hogy „tévedett” azzal kapcsolatban, hogy a BTC nullára megy, és hogy az élet arról szól, hogy „folyamatosan alkalmazkodunk és fejlődünk”.

Azt mondta, hogy bár a kritikáinak nagy részét továbbra is fenntartja, a BTC és a kripto egyre szélesebb körben való elterjedése, valamint annak megértése, hogy a szektor nem lesz teljesen betiltva, végül megváltoztatta a véleményét.

„Az eredeti tézisem a szuverén kockázat volt, hogy az USA egyszerűen azt fogja mondani, hogy „nincs tovább”, ahogy Kína tette, és ez volt az igazi dolog, ami arra késztetett, hogy igazán medvés legyek a Bitcoinnal kapcsolatban” .

– mondta

forrás

Kategóriák: Hírek