A kínai kibertámadások ellen Tajvan a Web3 technológiát alkalmazza a decentralizált fájlmegosztáshoz a Pelosi látogatás után.

A Web3 segít Tajvannak a kibertámadások elleni információvédelemben

A tajvani Digitális Ügyek Minisztériuma (MODA) a kibertámadások elleni védekezés érdekében decentralizált technológiát tervez bevezetni internetes portálján. Az InterPlanetary File System (IPFS) egy Web3 technológia, amelyet a kormányzat tisztviselői a decentralizált fájlmegosztáshoz fognak alkalmazni.

Az IPFS a tartalmat fájlhash-ek segítségével azonosítja, ami lehetővé teszi, hogy a több fél által tárolt fájlok bárhol megtalálhatók legyenek, és egyszerű HTTP-n keresztül lehessen hozzájuk férni.

Ez a fejlemény Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházi elnökének Tajvanon tett ellentmondásos látogatása után következett be, a szárazföldi Kína figyelmeztetései ellenére.

A látogatás óta a kormányzati weboldalakat több, a szárazföldről érkező támadás érte. Ezek közé tartozik egy elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadás, amely elérhetetlenné tette az oldalakat.

Pelosi tajvani látogatása nem csak geopolitikai szempontból borzolta a kedélyeket, hanem a kriptopiacon is hullámokat vetett. A Bitcoin a következő napon, augusztus 3-án a 23 500 dolláros napi ellenállásig emelkedett.

Az új MODA oldal azonban a Web3 technológia bevezetésével átalakul, és jelenleg az IPFS-en elérhetőek a fájlok és az eredeti oldal indexe.

Audrey Tang Tajvan digitális minisztere a hivatalos állami médiának elmondta, hogy eddig nem érte támadás a MODA oldalt, mivel az ugyanazon a napon debütált, amikor a kínai hadsereg megkezdte a gyakorlatokat.

Tang elmondta, hogy az oldal a Web3 és Web2 eszközök kombinációját használja.

Olyan Web3 struktúrát használ, amely a globális blokklánc közösséghez és a globális Web2 gerinchálózathoz kapcsolódik. Tehát ha ezt le lehet szedni, akkor az Ethereumtól az NFT-kig mindent le lehet szedni, ami nem valószínű.

A tajpeji tisztviselők szerint Tajvanon tavaly naponta közel 5 millió kibertámadást, vagy legalábbis a rendszer sebezhetőségét vizsgáló keresést tapasztaltak.

A Web3 technológia bevezetése pozitív lépés a feltörekvő technológiák bevezetése felé. Bár Tang rávilágított az egyéb Web3 eszközök, például a kriptográfia kockázataira az olyan tevékenységekben, mint a pénzmosás.

Tajvan kapcsolata a kriptóval hullámzik. Nemrég az ország közvetve betiltotta a kriptovaluták hitelkártyával történő vásárlását, miután a vezető pénzügyi szabályozó a kriptovalutákat az online szerencsejátékhoz hasonlította.

Ennek ellenére Tajvan, mint sok más ország a világon, saját központi banki digitális valutát (CBDC) tesztel. Jelenleg öt tajvani banknak adja ki digitális valutáját forgalmazásra.

forrás

Kategóriák: Hírek