Az algoritmikus stabilcoin az USDN 0,90 dollárra esett, ami a negyedik alkalom, hogy 2022-ben nem tudta megvédeni a dollár alapú rögzítést.

A Waves által támogatott stabilcoin az USDN ismét megtörik a protokollfrissítés közepette

Miközben a kriptoközösség próbál eligazodni a medvepiacon és kilábalni a stabilcoinok által kiváltott támadásokból, mint például a Terra összeomlása, egy másik algoritmikus stabilcoin is a nehézség jeleit mutatja, mivel az amerikai dollárhoz való kötöttsége alá esett.

Az algoritmikus stabilcoin Neutrino Dollar (USDN) ismét eltért a dollártól, ami idén már a negyedik alkalom, hogy az USDN küzd a dollárhoz való kötöttsége megtartásáért. A Waves által támogatott stabilcoin a cikk írásakor 0,90 dolláron áll a kereskedelemben.

Áprilisban az USDN 0,78 dollárra zuhant, amikor felmerültek az ármanipulációval kapcsolatos vádak. A stabilcoin az első összeomlást követően néhány napon belül talpra állt. A következő hónapokban azonban a digitális eszköz ismét a gyengeség jeleit mutatta. Májusban 0,82 dollárra esett, majd júniusban ismét visszaesett, amikor 0,93 dollár körül kereskedtek vele tokenenként.

A stabilitási problémák kezelése érdekében a stablecoin mögött álló csapat szavazást kezdeményezett a protokoll paraméterein belüli változtatások végrehajtásáról. A szavazást követően a csapat új mechanizmusokat adott hozzá, hogy javítsa a protokoll mögötti gazdaságosságot. Ez magában foglalja a maximális swap összegének módosítását, a fedezeti arány védelmi mechanikáját és a jutalmak elosztásának javítását.

Eközben az Acala Networkben nemrégiben történt exploit 99%-kal lenyomta a stabilcoin Acala USD (aUSD) árfolyamát. Több mint 1 milliárd aUSD került a semmiből forgalomba, így a tulajdonosai azon tűnődtek, hogyan fog talpra állni a decentralizált pénzügyi protokoll. A cikk írásakor az aUSD még mindig 0,65 dolláron kereskedik tokenenként.

A hónap elején a Huobi kriptotőzsde által támogatott stabilcoin, a HUSD szintén 0,82 dollárig kilengett a likviditási probléma miatt. A tőzsde szerint a depeg a szabályozói előírásoknak való megfelelés érdekében történő market maker számlák lezárása miatt következett be. Ez rövid távú depeget okozott, amit a kibocsátók azonnal kijavítottak.

forrás

Kategóriák: Hírek