Kevin Lepsoe, az Infinity Exchange vezérigazgatója szerint, ha a DeFi nagyobb intézményi elfogadottságot akar a kriptopénzek terén, akkor először a fix jövedelmű piacokat kell megragadnia.

A volt Morgan Stanley-vezető szerint a DeFi a hagyományos finanszírozási piacoktól vehet példát a kockázatok csökkentése érdekében

A decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztéma újabb győzelmet aratott a hagyományos, gyakran TradFi néven emlegetett pénzügyekkel szemben, mivel a Morgan Stanley egy korábbi vezetője elindított egy DeFi protokollt.

Kevin Lepsoe, a Morgan Stanley korábbi strukturálási vezetője új projektjével, az Infinity Exchange-szel egy fix és változó kamatlábakat kínáló intézményi rögzített hozamú rendszert kíván létrehozni.

Lepsoe szerint az új projektje lehetővé teszi majd a DeFi kereskedők számára, hogy „arbitrázst hajtsanak végre, likviditást vonjanak be más protokollokból, és fedezzék a határidős kamatlábak alapkockázati pozícióit”.

A DeFi-piac ismert a volatilitásáról és ezáltal a digitális eszközökkel való kereskedés kockázatáról. A több opcióval való kereskedés lehetővé teszi a kockázat fedezését és a spekulációt a lejárati görbe teljes hosszán. Azzal, hogy több befektethető eszközopció áll rendelkezésre az említett görbe mentén történő kereskedéshez, a felhasználók könnyebben mozoghatnak a kockázatos és kockázatmentes eszközök között.

Lepsoe a Cointelegraphnak elmondta, hogy a kripto hozamgörbe bevezetése fontos a DeFi kereskedés növekedése szempontjából, mert csökkenti a volatilitást.

Ha lenne egy kripto hozamgörbe, egy stabilabb termékcsomag a stabilcoinok körül és egy mód a TradFi és a DeFi árfolyamok egységesítésére, a kripto volatilitás jelentősen alacsonyabb lenne.

Ez a fejlemény megteremti a feltételeket ahhoz, hogy az intézményi kereskedők és a befektetők továbbra is folyamatosan áramoljanak a területre. A Bitstamp nemrégiben készült felmérése szerint az intézményi érdeklődés továbbra is nagy. A megkérdezett intézményi befektetők nyolcvan százaléka úgy véli, hogy a kripto a következő évtizedben megelőzi a hagyományos befektetési formákat.

Lepsoe megismételte, hogy ha az intézményi befektetők nagyobb biztonságban akarják érezni magukat a piacon, akkor az ismert piacokon már működő mechanizmusok alkalmazásával kell kezdeni.

A TradFi-ben az intézményi befektetők aktívabbak a fix jövedelmű piacokon, mint a részvénypiacokon

– mondta Lepsoe.

A vezérigazgató kiemelte, hogy ha a fix jövedelmű piacok a DeFi számára a jövő zenéjét jelentik, akkor az intézményi elfogadás is követi majd.

forrás

Kategóriák: Hírek