A Twitter új tulajdonosa szerint egy halom új ötletet dobnak be a platformra az elkövetkező hónapokban.

"A Twitter sok hülyeséget fog csinálni" az elkövetkező hónapokban: Elon Musk

A Twitter új tulajdonosa, Elon Musk arra kérte a követőit, hogy készüljenek fel „sok buta dologra az elkövetkező hónapokban” az újonnan felvásárolt közösségi médiaplatformon.

Binance regisztráció

A Tesla vezérigazgatója, aki mostantól a Twitter egyedüli igazgatója, már számos változtatást eszközölt a platformon, mióta október 27-én átvette a céget, és most ígéretet tett arra, hogy a következő hónapokban folytatja a munkát, kijelentve:

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Twitter az elkövetkező hónapokban rengeteg buta dolgot fog csinálni. Megtartjuk, ami működik, és megváltoztatjuk, ami nem”

– írta egy november 9-i Twitter-bejegyzésben.

Mióta átvette a Twittert, Musk már számos változtatást hajtott végre a platformon, köztük egy november 9-én bevezetett 8 dolláros havi előfizetési modellt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kék ellenőrzött jelölést kapjanak, ami magasabb prioritást biztosít számukra a tweetekben és a válaszokban, mint a nem ellenőrzött felhasználóknak, és kevesebb reklámot tartalmaz.

A platformot érintő egyéb változások közé tartozik a végleges felfüggesztés kiosztása a „paródia” megjelölése nélkül megszemélyesítő handlek esetében, az ellenőrzött jelölés ideiglenes elvesztése névváltoztatás esetén, valamint a közösségi alapú félretájékoztatási projekt átnevezése Birdwatchról Community Notes-ra, míg egyes felhasználók egy új vásárlási fülről számoltak be a platformon.

Egy november 9-én tartott Twitter Spaces kérdés-felelet ülésen Muskot megkérdezték, hogy mit gondol a Twitter hirdetésekről, amire Musk azt válaszolta, hogy „Borzalmasak vagyunk a relevanciában”, mielőtt hozzátette volna:

„Az egyik módja annak, hogy ezt kezeljük, az, hogy hirdetéseket integrálunk az ajánlott tweetekbe.”

Musk egy november 9-i tweetben azt is sugallta, hogy a „hivatalos” címkét a Twitter blue elindítása után megölik, mielőtt egy Twitter-alkalmazott tisztázta, hogy a hivatalos címkét egyelőre csak kormányzati és kereskedelmi szervezetek kapják meg, tette hozzá egy későbbi tweetben:

„A Twitternél már nincsenek szent tehenek a termékekben. Elon hajlandó sok mindent kipróbálni — sok minden elbukik, néhány sikeres lesz. A cél az, hogy megtaláljuk a sikeres változtatások megfelelő keverékét, hogy biztosítsuk az üzlet hosszú távú egészségét és növekedését”.”

Binance regisztráció

Musk olyan változtatásokat is javasolt, mint a hosszú szöveg hozzáadása a tweetekhez, a keresési funkció javítása, egy tartalom-moderációs tanács létrehozása, a rövid formátumú videók, például a Vines visszahozása, fizetős közvetlen üzenetek hozzáadása, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók privát üzeneteket küldhessenek a magas profilú felhasználóknak, és végső soron azt reméli, hogy az alkalmazást „mindenre kiterjedő alkalmazássá” alakítja át.

Az is magától értetődő, hogy a vállalat regisztrációs papírokat nyújtott be a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Bűnüldözési Hálózatához (FinCEN), ami lehetővé tenné számára a fizetések feldolgozását.

Musk a Twitter Spaces kérdés-feleletben felvázolta, hogy a Twitter lehetővé teszi a felhasználók bankszámláinak összekapcsolását a profiljukkal, mielőtt más típusú átutalások megkönnyítését és a bankkártyák integrálását vizsgálná.

A Twitter felvásárlási ügyletének véglegesítése után Musk egyéb változtatásokat is végrehajtott a vállalaton, többek között kirúgta a felső vezetést, kirúgta az igazgatótanácsot, magánkézbe adta a vállalatot, és a hírek szerint a vállalat alkalmazottainak akár 50%-át is elbocsátotta.

Kategóriák: Hírek