A KuCoin, a Gate.io és a MEXC Global a közösség tagjainak célkeresztjébe került, mivel támogatásukat fejezték ki a közelgő on-chain LUNC tranzakcióégetéssel kapcsolatban.

A tőzsdéket kritizálták a közelgő LUNC adóégetéssel kapcsolatos posztok miatt

Ahogy a közelgő Terra Classic (LUNC) égési mechanizmus egyre nagyobb hírverést kapott, néhány kriptotőzsde úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne kifejezni a támogatását. A kriptoközösség azonban gyorsan reagált, és leszólta a tőzsdéket, mivel egyesek szerint ez csak egy PR-trükk.

Szeptember 1-jén a Terra közösség tagja, Edward Kim javaslatot nyújtott be egy 1,2%-os adóégetés bevezetésére minden LUNC láncon belüli tranzakcióra, a kriptodeviza újjáélesztése érdekében. A tranzakciós adót egy halott címre küldik, így a forgalomban lévő kínálat egy részét véglegesen eltávolítják. A javaslatot követően a LUNC token 250%-kal emelkedett, mivel a projekt körüli hype az élet jeleit mutatta.

Emiatt a KuCoin, a Gate.io és a MEXC Global kriptotőzsdék úgy döntöttek, hogy támogatásukat fejezik ki a Terra közösség tokenégetési törekvései mellett. Néhányan azonban elégedetlenek voltak a bejelentésekkel, és leszólták a tőzsdéket.

Miután közzétettek egy közleményt, amelyben kifejezték, hogy a tőzsde támogatja a tokenégetést, a KuCoin-t a Terra kutató FatMan álnevű személy szólította meg, azt kérdezve, hogy mit tesznek a támogatás kapcsán, tekintve, hogy a tokenégetést a láncban hajtják végre. A kutató a bejelentést „semmitmondó PR-posztnak” minősítette, és azt javasolta, hogy inkább a valódi kereskedéseket adóztassák meg.

A kritikára reagálva Johnny Lyu, a KuCoin tőzsde vezérigazgatója a Cointelegraphnak elmondta, hogy kereskedési platformjuk semleges és emberközpontú. „Mindig tiszteletben tartjuk a közösségek döntését, és örömmel segítünk nekik, ahogyan csak tudunk. Ugyanez a helyzet az adójavaslattal kapcsolatban is” – tette hozzá Lyu.

A Gate.io is beugrott a harcba, mivel a tőzsde bejelentette, hogy „bevezetik a javasolt on-chain égetést a LUNC és USTC esetében”, miután a javaslatot jóváhagyják. Ezt követően egy közösségi tag leszólta a Gate.io-t, tévesnek és félrevezetőnek minősítve a bejelentését. A felhasználó azzal érvelt, hogy az on-chain végrehajtás nem tartozik a tőzsdék hatáskörébe, és arra buzdított másokat, hogy bojkottálják a tőzsdét, és lépjenek át más olyan tőzsdékre, amelyek valóban támogatják a LUNC növekedését.

A többi tőzsdével ellentétben, amelyek úgy tűnt, hogy csak szavakkal támogatják az égetést, a MEXC Global egy időben korlátozott égetési eseményt tartott a LUNC token számára. A tőzsde ígéretet tett arra, hogy a LUNC/USDT azonnali kereskedési díjait szeptember 3-tól szeptember 17-ig elégeti. Még májusban a MEXC támogatta a Terra égetési erőfeszítéseit azzal, hogy egy hónapos visszavásárlási és égetési eseményt tartott a LUNC újjáélesztésének támogatására. Az erőfeszítések ellenére a tőzsde mégsem tudta elkerülni a kritikusok célkeresztjét, mivel az egyik közösségi tag állandó égetést követelt a tőzsdétől.

forrás

Kategóriák: Hírek