A kriptovalutával kapcsolatos hirdetéseknek Thaiföldön szigorú szabályoknak kell megfelelniük, mivel az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a külföldi szabványokat kívánja utánozni.

A thaiföldi SEC szigorú szabályokat fog alkalmazni a kriptohirdetésekre vonatkozóan

A thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2022 októberéig szigorú reklámszabályozást vezet be az országban működő kriptopénz-cégek számára.

A thaiföldi SEC e-mailben tájékoztatta az országban működő, kriptopénzekkel kapcsolatos vállalkozásokat, hogy a digitális valutákkal kapcsolatos hirdetéseknek szeptember 1-jén egyértelmű befektetési figyelmeztetést kell tartalmazniuk a fogyasztók számára. A közleményt később a SEC honlapján is közzétették.

A SEC szabályozó hatóság a kriptopénzekkel kapcsolatos hirdetésekre vonatkozó új előírásokat számos olyan marketingkampányra válaszul vezette be, amelyek elmulasztották a befektetési kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket.

Az új szabványok előírják, hogy a hirdetéseknek tartózkodniuk kell a hamis, félrevezető vagy eltúlzott állításoktól, és tartalmazniuk kell a befektetési kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket. A SEC levelezése kiegyensúlyozott reklámozásra is felszólít, ami a reklámozott termékek vagy szolgáltatások potenciális pozitív és negatív tényezőinek feltüntetésével járna.

A cégeknek a kriptovalutát közvetlenül népszerűsítő hirdetéseket a „hivatalos csatornákra”, például a saját honlapjukra kell korlátozniuk, és kötelesek lesznek átadni a SEC-nek a hirdetések és a kiadások részleteit, beleértve a közösségi média influencerek és bloggerek alkalmazását és azok feltételeit.

Az olyan prominens kriptopénzváltók, mint a Bitkub és a Zipmex, nagy utcai hirdetőtáblákon és tömegközlekedési csomópontokon hirdetik mobilalkalmazásaikat és szolgáltatásaikat a leendő felhasználóknak az országban. A SEC irányelve szerint a szolgáltatások reklámozása továbbra is megengedett a közterületeken.

A vállalatok egy hónapot kaptak arra, hogy megfeleljenek az új követelményeknek, mivel a SEC továbbra is olyan kereteket hoz létre, amelyek az ország lakossági befektetőinek védelmét szolgálják. Ez magában foglalja a meglévő hirdetések frissítését vagy módosítását a nyomtatott, online és valós platformokon.

A SEC továbbá megjegyezte, hogy a lépés összhangban van más országokban, például az Egyesült Királyságban, Szingapúrban és Spanyolországban meghatározott szabályozási előírásokkal, amelyek korábban szigorúbb iránymutatásokat vezettek be a kriptovalutával kapcsolatos hirdetésekre vonatkozóan.

2022 augusztusa mozgalmas hónap volt a thaiföldi SEC számára, mivel négy új kriptovalutával kapcsolatos vállalkozásnak adott engedélyt. A szabályozó hatóság a Bitkubot is górcső alá vette, és megbírságolta a cég technológiai vezetőjét, Samret Wajanasathian-t a KUB tokenjével folytatott állítólagos bennfentes kereskedelem miatt a thaiföldi Siam Commercial Bankkal kötött jövedelmező befektetési üzlet előtt.

forrás

Kategóriák: Hírek