A MAS a jelentések szerint megkérdezte a kripto cégeket a tulajdonukban lévő tokenekről, a legfontosabb kölcsönző és kölcsönvevő partnerekről, a kölcsönökről és a DeFi-n keresztül feltett top tokenekről.

A szingapúri MAS megvizsgálja a kripto cégeket az új szabályozás előtt: Jelentés

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) megkezdte az új kriptopénz-szabályozás előkészítését célzó intézkedések meghozatalát a jelenlegi likviditási válság és a pénzkivonási problémák kezelésére.

A szingapúri központi bank részletes kérdőíveket küldött a MAS digitális fizetési token engedélyek egyes kérelmezőinek és birtokosainak – jelentette pénteken a Bloomberg.

A múlt hónap folyamán kiküldött kérdőívek a jelentések szerint „rendkívül részletes információkat” kértek a vizsgált kriptotársaságok üzleti tevékenységéről és birtoklásáról.

Az ellenőrzések a cégek pénzügyi stabilitására és összekapcsolódására összpontosítottak, a kérdések között szerepeltek a birtokolt top tokenek, a top kölcsönző és kölcsönvevő partnerek, a kölcsönadott összeg és a decentralizált pénzügyi protokollokon keresztül feltett top tokenek.

A jelentés az ügyet ismerő személyekre hivatkozva megjegyzi, hogy a cégektől azonnali választ vártak. A MAS eddig 10 engedélyt adott ki kripto cégeknek Szingapúrban, köztük olyan tőzsdéknek, mint a Crypto.com és a DBS Bank brókercége, a DBS Vickers. Ez elég kis töredéke a közel 200 bejelentett cégnek, amelyek engedélyt kértek.

A legutóbbi szingapúri szabályozási intézkedés célja nyilvánvalóan az, hogy fokozza a kripto cégek ellenőrzését az iparágra vonatkozó közelgő új szabályozások közepette. Július közepén a MAS ügyvezető igazgatója, Ravi Menon nyilvánosságra hozta, hogy a pénzügyi felügyelet a következő hónapokban egy olyan szabályozási kereten dolgozik, amely a „fogyasztóvédelemmel, a piaci magatartással és a stabilcoinok tartalékolásával” foglalkozik.

A MAS kifejezetten rámutatott a meglévő szingapúri kriptorendszeri szabályozás vakfoltjaira, megjegyezve, hogy a digitális fizetési token szolgáltatókra nem vonatkoznak kockázatalapú tőke- vagy likviditási követelmények. Emellett jelenleg nem kötelesek az ügyfelek pénzeszközeit vagy a digitális tokeneket a fizetésképtelenségi kockázatoktól megvédeni. Ehelyett a szabályozás leginkább a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának kockázataira, valamint a technológiai kockázatokra összpontosít.

Szingapúr közelgő új szabályozási kerete a kriptopénzekre vonatkozóan válaszul érkezik a jelenlegi likviditási válságra és a kapcsolódó kivonási problémákra a medvepiac közepette. A Three Arrows Capital (3AC), a bajba jutott szingapúri kripto fedezeti alap a kriptotél folyamán csődbe ment, mivel június közepén nem tudta teljesíteni a margin callokat.

Egy augusztus közepén tett eskü alatt tett nyilatkozatban a 3AC társalapítója, Su Zhu elmondta, hogy a cég 2021 szeptemberében a Brit Virgin-szigetekre helyezte át a székhelyét, miután korábban Szingapúrban működött. Állítólag azzal is vádolta a felszámolókat, hogy félrevezették a hatóságokat a 3AC szerkezetével kapcsolatban.

forrás

Kategóriák: Hírek