Az aktív címek hirtelen drámai megugrása a hálózaton sokakat találgatni késztet arra, hogy kiderítsék mi lehet az oka.

A szakértők még nem magyarázták meg az ETH aktív címek hatalmas növekedését

A Santiment on-chain metrikai cég azt mondja, hogy még mindig vizsgálja az Ether (ETH) aktív címek hirtelen megugrásának okát, amelyek 48%-kal meghaladták a korábbi rekordot (ATH).

Szerdán az elemzőcég azt tweetelte, hogy az Ethereum napi aktív címeinek száma hirtelen 1,06 millióra ugrott, megdöntve a korábbi, 2018-ban felállított 718 ezres csúcsot.

Az aktív cím az, amelyik az elmúlt 24 órában tranzakciót bonyolított. Az aktív címek száma jelezheti a láncon belüli aktivitás szintjét a munkájukhoz frissítéseket beíró fejlesztőktől és projektektől vagy az egyszerű tokenátutalásokat végző platformok és kereskedők részéről.

A Santiment szerint azonban csapata még vizsgálja a megugrás okát. A Cointelegraph elérte Tim Beiko Ethereum core fejlesztőt is, hogy magyarázatot adjon a szokatlan aktivitásra, azonban nem kapott rögtön választ.

Conor Grogan, a Coinbase stratégiai vezetője egy Twitter-fonalban azt írta, hogy az aktivitás növekedése inkább az egy gázegységre jutó tokenátutalások magas számából származik, mint a nagyobb mértékű elfogadásból.

Elmagyarázta, hogy az aktív címek kiugrása a „hétköznapi” küldési/fogadási tevékenység növekedésének köszönhető, mint például „a Binance karbantartási söprést végez”, szemben a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a nonfungible tokenek (NFT) „produktívabb” tevékenységével.

Az aktív címek a szerdai 364 400-as kétéves mélypontjuk óta folyamatosan emelkedtek, és július 16-án egy kisebb, 583 000-es csúcsot értek el, a Santiment adatai szerint.

A Tether (USDT) napi aktív címek mérőszáma is jelentős kiugrást mutatott az elmúlt két napban keddről szerdára, ami valószínűleg alátámasztja Grogan megfigyeléseit az egyszerű tokenátadásokból származó nagyobb aktivitásról.

Az Ethereum Goerli és Prater tesztnetjei várhatóan augusztus 6. és 12. között egyetlen Goerli tesztnetbe olvadnak össze az Ethereum csapat szerdai blogbejegyzése szerint. Az Ethereum mainnet várhatóan szeptember 19-én fog áttérni a saját egyesülésére.

Az aktivitás megugrását az Ether 15,5%-os pumpálása követte az elmúlt 24 órában, 1425 dollárról 1648 dollárra a CoinGecko szerint.

forrás

Kategóriák: Hírek