Gary Gensler hozzátette, hogy őt továbbra is „izgatja a technológia”, de arra nem tért ki közvetlenül, hogy a SEC jóváhagyja-e a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot.

Gary Gensler, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke megismételte felhívását a kripto cégek által kínált értékpapírok befektetői védelmére.

A keddi Robert F. Kennedy Human Rights Compass befektetői konferencián virtuálisan felszólalva Gensler elmondta, hogy a SEC a meglévő hatáskörét felhasználva a kriptopénz-projektekre és tőzsdékre fog összpontosítani, és figyelmeztette az embereket a befektetések potenciálisan „túl jó, hogy igaz legyen” hozamaira. Gensler szerint a kriptopiacon jelenleg jelen lévő tokenek nagy része a SEC szabályozási hatáskörébe tartozik, és ugyanolyan közzétételi követelmények vonatkoznak rájuk, mint az értékpapírokra.

„Ismét láttuk, hogy a hitelezési platformok – egy kicsit úgy működnek, mint a bankok” – mondta Gensler. „Azt mondják: „Adjátok ide a kriptótokat. Nagy hozamot adunk neked.” [….] Hogyan tud valaki 4,75%-ot kínálni a mai piacon úgy, hogy nem ad sok információt?”.

A SEC elnöke hozzátette:

Ha túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor lehet, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.

A kriptopiac közelmúltbeli volatilitására vonatkozó kérdésre válaszolva Gensler elmondta, hogy továbbra is „izgatja a technológia”, de nem foglalkozott közvetlenül azzal, hogy a SEC a közeljövőben jóváhagyja-e a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapot. Hozzátette, hogy a kriptotérben a legtöbb projekt „valószínűleg kudarcot vall”, megismételve a nagy hozamokra vonatkozó figyelmeztetését a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása nélkül.

A SEC elnökének megjegyzései azután hangzottak el, hogy Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand szenátorok olyan törvényjavaslatot javasoltak, amely elfogadása esetén „világos felhatalmazást adna a Commodity Futures Trading Commissionnak (árutőzsdei határidős kereskedési bizottság) az alkalmazandó digitális eszközök azonnali piacai felett”, szemben a SEC-el.

Mindkét amerikai törvényhozó júniusban találkozott Genslerrel, hogy megvitassák a CFTC és a SEC közötti szabályozási hatáskörök legjobb egyensúlyának megtalálását a kriptovaluták tekintetében.

A kriptotérben sokan kritizálták a szabályozási egyértelműség hiányát az Egyesült Államokban, amely több kormányzati ügynökség értelmezésének tárgya lehet. Gensler többször felszólította a kriptoprojekteket, hogy a befektetők védelme érdekében regisztráltassák magukat a SEC-nél.

forrás

Kategóriák: Hírek