Steven Spielberg „Ready Player One” című filmje irreális betekintést nyújt a metaverzumban zajló életbe – mondta Janine Yorio, az Everyrealm vezérigazgatója Szöulban egy közönségtalálkozón.

A Ready Player One azt a tévhitet keltette bennünk, hogy a metaverzum a VR

Az Everyrealm vezérigazgatója, Janine Yorio eloszlatta azokat a tévhiteket, hogy a Metaverzumot csak és „kizárólag VR-ben” lehet bemutatni.

Yorio kedden a Korean Blockchain Week 2022 rendezvényen tartott beszédében a szöuli közönségnek elmondta, hogy Steven Spielberg Ready Player One című filmje bepillantást engedett abba, milyen lehet az élet, ha a Metaverzumban élünk.

A film viszont azért adja ezt a téves képzetet a Metaverzumról, mert „a főszereplő VR headsetet visel” – érvelt, annak ellenére, hogy a Metaverzumban a legtöbb fejlesztés jelenleg „az asztali számítógépre van kifejlesztve” – Janine Yorio szerint.

Yorio kiemelte, hogy a fogyasztói preferenciák álltak ennek hátterében, mivel az emberek szeretnek „interakcióba lépni a technológiával”, mert „18 hüvelykre van az arcodtól, nem pedig három hüvelykre az arcodtól”, hozzátéve, hogy „sokkal több embernek van számítógépe, mint VR-headsetje”.

Yorio kiemelte, hogy a Metaverzum kizárólag VR-ben való elképzelése irreális, mondván, hogy bár a Ready Player One megmutatta, hogy ez a „magával ragadó fotórealitású környezet” izgalmas koncepció, ez nem fog megtörténni a „közeljövőben”, mivel az emberek nem így szoktak interakcióba lépni a technológiával.

Az Everyrealm vezetője felvetette, hogy a Metaverzum „kizárólag VR-ben” ellentmond annak, ahogyan az emberek a technológiát használni szokták, ami általában multi-tasking vagy „halogatásra” használatos, ezzel szemben „amikor VR-t használsz, teljesen ki kell kapcsolódnod az életedből”.

A következő „12-36 hónap” lesz a legizgalmasabb időszak a Metaverzum számára, mondta Yorio, megjegyezve, hogy ez lesz az az időszak, amikor ” számos A-osztályú játékstúdió… ténylegesen elkezdi építeni és szállítani azt a fajta Metaverzumot”, amit az emberek várnak.

Miután ez a nagy váltás megtörténik a fejlesztésben, akkor számíthatunk „a mainstream elfogadásra, arra a pillanatra, amire mindannyian várunk” – jelentette ki.

Az Everyrealm egy olyan vállalat, amely digitális eszközöket fektet be, kezel és fejleszt, mint például a nonfungible tokenek (NFT-k), metaverzum platformok, játékok és infrastruktúra. A vállalat jelenleg 25 metaverzum platformban rendelkezik részesedéssel, valamint több mint 3000 NFT-t birtokol, és több mint 100 ingatlanfejlesztést kezel.

A prezentáció során Yorio megosztotta az Everyrealm közeljövőre vonatkozó projektterveit is, amelyek középpontjában a divat áll, mivel ez „a kereskedelem egyik privát elsődleges hajtóereje”:”

A Metaverzum felhasználói örömmel várhatják majd, hogy legyen egy hasonmás avatárjuk, akit különböző tervezők ruháival öltöztethetnek fel, mivel meggyőződésünk, hogy a divat fogja előre vinni a Metaverzumot.

Yorio azt is megjegyezte, hogy nem helyezik előtérbe a zenei koncertek létrehozását a Metaverzumban, a koncertek ötletét a Metaverzumban „szörnyűnek” nevezte.

„Azért megyünk élő koncertekre, hogy a lábunkban érezzük a „basszus” érzését, hogy a barátainkkal legyünk és ténylegesen táncoljunk, és ebből semmit nem tudsz megtenni, de a világjárvány egy kicsit elnézőbbé tett minket azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet egy koncert”.

forrás

Kategóriák: Hírek