A bevételek növelésére elszánt Netflix júliusban jelentette be, hogy egy olcsóbb előfizetési szintet indít, amely reklámokat tartalmaz.

A Netflix betiltja a kripto reklámokat a reklámalapú streaming szolgáltatásában

A streaming óriás Netflix a hírek szerint betiltotta a kriptovalutával kapcsolatos reklámokat a reklámokkal támogatott előfizetési szintjén, amely a tervek szerint hónapokkal a tervezett határidő előtt, novemberben indul.

A The Sydney Morning Herald helyi forrásokra hivatkozva hétfőn arról számolt be, hogy a Netflix úgy döntött, elutasít minden politikával, szerencsejátékkal és kriptovalutával kapcsolatos reklámkampányt az új előfizetési szintjén. Az új szintre nem kerülnek fel olyan hirdetések sem, amelyek gyerekeknek szánt termékeket értékesítenek. Ugyanezek a források jelezték, hogy a gyógyszerreklámokra vonatkozó korlátozásokat is fontolóra vették.

A Variety szerint a Netflix novemberre előrehozta az olcsóbb, hirdetésekkel támogatott réteg bevezetésének ütemtervét, hogy versenyre keljen a Disney+-zal, amely december 8-án indítja el saját, hirdetésekkel támogatott csomagját. Eredetileg a Netflix 2023 elején tervezte elindítani reklámokkal támogatott szintjét.

A Netflix új előfizetési szintje november 1-jén lép életbe több országban, köztük az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban – írja a Variety.

Mivel a globális előfizetők száma egymást követő negyedévekben csökkent, a Netflix júliusban bejelentette, hogy a bevételek növelése érdekében új, reklámokkal támogatott szolgáltatást indít. A második negyedévben a streaming-óriás 970 ezer előfizetőt veszített el a 2022-es év első három hónapjában elszenvedett 200 ezres veszteség után. A bevételek lassuló növekedésével szembesülve a Netflix júniusban nyilvánosságra hozta, hogy költségcsökkentést hajt végre, hogy az árrést 20%-on tartsa.

A szabályozói ellenőrzés miatt a kriptotilalmak nem jelentenek újdonságot a digitális eszközipar számára. 2018-ban a közösségi médiaóriás Meta (korábban Facebook) betiltotta a kriptohirdetéseket az egész platformján, majd később az év folyamán visszaállította azokat. 2021-ben a Google-anyavállalat Alphabet visszavonta a kriptohirdetésekre vonatkozó tilalmat, lehetővé téve, hogy a tőzsdék és a pénztárcák üzemeltetői ismét reklámozhassák szolgáltatásaikat a keresőmotoron.

forrás

Kategóriák: Hírek