A Nuri közölte, hogy 2022-ben “jelentős makrogazdasági ellenszél és az állami és magántőkepiacok lehűlése” miatt “tartósan megterhelte” üzleti likviditását.

A német kriptobank a Nuri 500 ezer felhasználóval csődeljárás alá vonja magát

A Nuri, egy 500 ezer ügyféllel rendelkező német kriptobank startup, kedden fizetésképtelenséget jelentett, a lépés okaként a nagy kriptoeladásokat, a Celsius és más kriptoalapok idén bekövetkezett fizetésképtelenségét említette.

A kriptobank szerint a lépés “a legbiztonságosabb utat garantálja” minden ügyfele számára, de azt is hangsúlyozta, hogy a fizetésképtelenség nem érinti a szolgáltatásait, az ügyfelek pénzeszközeit, befektetéseit vagy azt, hogy az ügyfelek kivehetik a vagyonukat a platformról.

Egyes ügyfelek nehézségekről számoltak be a Nuri mobilalkalmazásán keresztül történő pénzfelvétellel kapcsolatban; a Nuri azonban a Twitteren azt mondta, hogy ez a nagy forgalom és a kihasználtság eredménye, és ismét hangsúlyozta, hogy “a pénzeszközök biztonságban vannak”.

Figyelemre méltó, hogy a cég maga valójában nem kezeli az ügyfelek fiat- és kriptopénzeit a Solarisbank AG-vel való partnerség miatt. A Solaris Group honlapja szerint a Nuri a bankkal és annak kripto leányvállalatával, a Solaris Digital Assets-szel kötött partnerséget a banki és kripto letétkezelési engedélyek kiszervezése érdekében.

Ez lehetővé tette a Nuri számára, hogy a Solaris banki és kriptoeszköz-infrastruktúrájának/licencelésének felhasználásával bővítse működését és szolgáltatásait. Mivel a Solaris nem küzd likviditási problémákkal, a Nuri lényegében képes folytatni a szolgáltatásait, miközben a vállalat átszervezésen megy keresztül, ellentétben más cégekkel, amelyek ugyanilyen problémákba ütköztek:

Hadd ismételjük meg a legfontosabb információkat az Önök számára: A Solarisbank AG-val való partnerségünknek köszönhetően a Nuri számláin lévő pénzeszközök biztonságban vannak. Az ideiglenes fizetésképtelenségi eljárás nem érinti a nálunk elhelyezett betéteket, kriptovaluta-alapokat és a Nuri Pot befektetéseket.

“Ön garantáltan hozzáférhet, és bármikor szabadon befizethet és kivehet minden pénzt. Egyelőre semmi sem változik, a Nuri alkalmazása, terméke és szolgáltatásai továbbra is működni fognak” – fűzte hozzá a Nuri.

A Nuri kijelentette, hogy 2022-ben “tartósan megterhelő” üzleti likviditási helyzetbe került, ami a “jelentős makrogazdasági ellenszélnek és az állami és magántőkepiacok lehűlésének”, például a COVID-19 járványnak és az ukrajnai orosz inváziónak tudható be.

“Emellett az év elején a kriptopiacokon bekövetkezett különböző negatív fejlemények, köztük a jelentős kriptovaluta eladások, a Luna/Terra protokoll összeomlása, a Celsius és más jelentős kriptoalapok fizetésképtelensége kriptomedvapiachoz vezetett” – írta a Nuri.

A berlini székhelyű Nuri, korábbi nevén Bitwala 2015-ben alakult, és kripto megtakarítási számlákat, Nuri Pots néven portfólió befektetési kosarakat és kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál, amelyek után 1%-os kereskedési díjat számít fel.

“Meggyőződésünk, hogy az ideiglenes fizetésképtelenségi eljárás a legjobb alapot kínálja a vállalat jelenlegi helyzetében egy életképes hosszú távú szerkezetátalakítási koncepció kidolgozásához” – tette hozzá a vállalat.

A Nuri csatlakozik számos kripto céghez, amelyek a 2022-es medvepiac során likviditási problémákba ütköztek, a legjelentősebb nevek a Voyager Digital, a Celsius és a Three Arrows Capital.

forrás

Kategóriák: Hírek