A MicroStrategy számára létfontosságú a mélyponton való vásárlás, mivel a vállalat közel 129.699 BTC-tartaléka jelenleg több mint 1 milliárd dollár értékű veszteséget mutat összesítve.

A MicroStrategy 500 millió dollár értékű részvényeladást fektet Bitcoinba

A MicroStrategy, a legnagyobb intézményi Bitcoin (BTC) vásárló, megállapodott két ügynökkel – Cowen and Company és BTIG -, hogy eladja az összesített A osztályú törzsrészvényét 500.000.000 dollár értékben, derül ki a Securities and Exchange Commission (SEC) bejelentéséből.

A MicroStrategy, amelynek társalapítója a Bitcoin-bika Michael Saylor, több év alatt mintegy 129 699 BTC-t halmozott fel 3,977 milliárd dolláros összesített vételáron. A piaci bizonytalanságok ellenére az üzleti elemző szoftvercég továbbra is azt a célt követi, hogy további BTC-ket szerezzen a vállalati részvények eladásával. A bejelentés megerősítette:

„A jelen tájékoztató alapján felajánlott A osztályú törzsrészvények értékesítéséből származó nettó bevételt általános vállalati célokra kívánjuk felhasználni, beleértve a bitcoin felvásárlását is, hacsak a vonatkozó tájékoztató-kiegészítés másként nem rendelkezik”.

A MicroStrategy számára létfontosságú a dip megvásárlása, mivel a vállalat BTC-tartaléka közel 2,8 milliárd dollár összértékre zuhant – ami a Bitcoin Treasuries adatai szerint több mint 1 milliárd dolláros veszteséget jelent.

A bejelentés napján a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD árfolyama 11%-kal, közel 21 500 dollárra emelkedett.

forrás

Kategóriák: Hírek