Mark Zuckerberg cége, amely a második negyedévben komoly veszteséget könyvelt el a Metaverzum üzletágában, május 10-én mutatta be a digitális eszközök 2022-es bővítési stratégiáját.

A Meta több mint 100 országban teszi lehetővé az Instagram NFT integrációját

Egy csütörtökön frissített Meta hírfolyam szerint a Mark Zuckerberg vezette vállalat megkezdte a nonfungible token (NFT) bővítését 100 afrikai, ázsiai-csendes-óceáni, közel-keleti és amerikai országban. Ez magában foglalja a Coinbase Wallet és a Dapper pénztárcakapcsolatok támogatásának hozzáadását, valamint a Flow blokkláncon vert digitális gyűjtőeszközök feladásának lehetőségét. A korai bevezetés a népszerű közösségi média alkalmazást, az Instagramot célozza meg.

Egyszerűen csak össze kell kötni a digitális pénztárcát az Instagrammal ahhoz, hogy egy NFT-t posztolhassunk – írja a vállalat a frissített bejegyzésben. A Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet és Dapper Wallet harmadik féltől származó pénztárca-integrációk vagy már csütörtökön elkészültek, vagy hamarosan elkészülnek. A támogatott blokkláncok jelenleg az Ethereum, a Polygon és a Flow. A digitális gyűjtemények Instagramon való közzétételéhez vagy megosztásához semmilyen díj nem társul.

A Flow egy layer-1 blokklánc, amelynek névadó FLOW tokenje a hálózati részvétel, a tranzakciók és a kormányzás tendereként működik. Az ökoszisztéma neves partnerei közé tartozik a Warner Music, az Ubisoft, a National Basketball Association, az Ultimate Fighting Championship, az Animoca Brands, a Circle, a Binance, az OpenSea és immáron a Meta is.

A metaverzum mellett úgy tűnik, hogy a digitális eszközök a Meta terjeszkedésének egyik fő összetevőjévé váltak. A 2022-es második negyedévben a vállalat árbevétele 1%-kal, 28,8 milliárd dollárra csökkent éves szinten, míg az üzemi eredmény 32%-kal, 8,36 milliárd dollárra esett ugyanebben az időszakban. Mark Zuckerberg vezérigazgató elmondta, hogy nem zavarja a vállalat Metaverzum részlegének hatalmas, 2,8 milliárd dolláros vesztesége, helyette pedig lehetőséget lát arra, hogy „több százmilliárd”, vagy akár „trillió” dolláros bevételre tegyenek szert, mivel az ágazat érlelődik.

forrás

Kategóriák: Hírek